En Pahalı Kumaş Türü Hangisidir? | KumasBilgi.com

En Pahalı Kumaş Türü Hangisidir?


Dünyanın en pahalı kumaşı nedir sorusunun cevabını sizler için araştırdık, cevaplara çok şaşıracaksınız. Hani derler ya bulunmaz hint kumaşı diye biz sizler için bulduk ve aşağıda sıraladık.

1) Vikunya


Dünyanın en pahalı kumaşı; Peru’nun milli hayvanından alınan yünlerden elde ediliyor. Vikunya (vicuna) dünyadaki en değerli lif kaynağı. Bu nadir bulunan lif ve kumaştan yapılan elbiseler fahiş fiyat etiketi ile müşterilerini bekliyor. Vicuna her iki yılda bir kırkılıyor az miktarda yün elde ediliyor. Elde edilen 1 metrelik ham kumaşın maliyeti 2000 – 3500 dolar arasında bir olmaktadır.


2) İpek


Bu ünlü ve asırlardır kullanılan, kraliçelere layık bir kumaş türü; ipek, yumuşaklığı ile büyüleyen lüks ve paranın satın alabileceği en değerli kumaşlar arasında yerini alıyor. Sadece dut yaprağı beslenen ipek böceklerinin , insanlığa hediyesi. Canlı renk ve yumuşak dokusu son derece muntazam olan ipek liflerinin ortaya çıkardığı kumaşlar.

3) Kürk


İnsanlık tarihi kadar eski bir tekstil ürünü olan kürkler günümüzde lüksün ve zenginliğin göstergesidir. En eski kumaş türlerinden biri olan kürk, sınırlı ve nadir bulunan hayvan türlerinin sayısında yaptığı baskı nedeniyle bir çok kişinin hedefinde. Aksesuar ve ev dekorasyonunda da kullanılıyor. Kürkü için öldürülen bazı hayvanların avlanması yasak. En pahalı türü ise leopardan elde edilen kürkler.

4) Keten


Keten, Antik Mısır’da elbise hammaddesi olarak kullanılmaya başlamıştı. Keten bitkisinden elde edilen kumaşlar dokunup, sıcak olan iklim şartlarına uygun olan kumaş meydana getirildi. Dünyanın en eski kültür bitkilerinden biri olan ketenden elde edilen kumaşlar serinlik ve konfor kaynağı olarak kullanılıyor.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.