Tay Tüyü Kumaş Nedir? | KumasBilgi.com

Tay Tüyü Kumaş Nedir?


Tekstil her geçen gün dahada ileri teknolojilerle daha konforlu dayanımlı estetik ve kullanımkolaylığı sağlayan bir o kadar da rekabetçi pazarda farklılıklar oluşturmayı hedefleyen bir sektör. Özellikle çocuklu ve geniş ailelerin kurtarıcısı olan, son yılların sık tercih edilen döşemelik kumaşlarından biri olan tay tüyü kumaşta bu rekabet ortamı ve beklentiler doğrultusunda gelişmiş bir üründür.

Kadifeye Benzer, Kadifeden Daha Kullanışlı: Tay Tüyü


Koltuk kumaşları içerisinde son dönemin favori seçeneği tay tüyü oldu. Kadife kumaşa benzerliğiyle dikkat çeken ve dokununca bile insanın kendisini iyi hissetmesini sağlayan tay tüyü, seçkin koltuk tasarımlarında tercih ediliyor. Bir koltuğun tasarımını öne çıkaran unsur çoğu zaman kumaş türü oluyorken, tay tüyü kumaşı tercih etmek daha etkiliyici bir görünüm yarabilmenize olanak sağlayacaktır. Eğer gösterişli bir salon dekorasyonu yapmak istiyorsanız, koltuk kumaşında seçiminizin tay tüyü olmasını öneririz.

Tay tüyü kumaşın tek avantajı görsel açıdan etkileyici olması değildir. Aynı zamanda kiri içerisinde hapsetmeyen ve kiri kolayca suya bırakan tay tüyü kumaş, klasik takımlarda sık sık tercih edilen kumaş türlerinden biridir.

Tay tüyü kumaşlar


Su geçirmeyen ve leke tutmayan bir dokuya sahip ithal bir kumaş türüdür. Dokusu kadifemsi ve süet arasındadır .Tayların sahip olduğu kıl uzunluğuyla eş değer olarak üretilmektedir. Bu kumaşlar üretimi sırasında püskürtme yöntemiyle tüylerin geliş ve gidişlerinin yatay ve dikey olarak birleştirilmesi doğal tay tüyü sırtını andırır onun için isim de burdan gelmektedir. Kumaşın üretiminden kaynaklı, aralarında boşluklar bulunmaz, sık dokuma sayesinda sıvılar kumaşa işlemeden akar.

Tay tüyü kumaşlar, yıpranmalara ve yırtılmalara karşı ekstra dayanıklı ve sağlam olarak üretilir. Bunun yanı sıra tay tüyü kumaş terletmez, sağlıklıdır. Makine de 30 derecelerde yıkanabilir. Sağlamlığı ve kolay temizlenmesi tay tüyü kumaşın daha çok tercih edilmesinin sebeplerindendir.
Diğer bir özelliği ise , gün ışığında veya ampul ışığında tay tüyü kumaşın renkleri farklı gözükür.
Bu özelliklerinden dolayı döşemelerde en çok tercih edilen kumaş türüdür.


Kaliteli tay tüyü kumaş nasıl anlaşılır


Sık dokunuşlu kadifemsi bir yüzeye sahip aralarında kellikler boşluklar bulunmayan üzerine toz tüy toplamamış kumaşları tercih edin, kumaş yanıltabilir kullandıkça renk değişimleri ya da atmaları olabilir onun için koltuk kumaşı seçerken mutlaka ama mutlaka garantili ürün alın. Bazı firmalar 5 yıl garanti veriyor koltuk döşemelerinde garanti çok önemli eğer koltukta renk değişimi ya da bozulma vs olursa koltukları alıp ücretsiz olarak istediğiniz kumaşla yeniden kaplatıyorlar.

Tay tüyü kumaş nasıl temizlenir?


Tay tüyü kumaş temizliği kolaydır ne lekesi olursa olsun önce ılık suya batırılıp sıkılmış havlu ile silin ve kuru bir havluyla üzerinden tekrar geçin. Yağlı lekeler için sabunlu ya da bulaşık deterjanlı su ile temizleyebilirsiniz. Acil lekeler için ıslak mendille temizleyebilirsiniz. Tay tüyü kumaşta önemli olan lekeyi bekletmemektir.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.