Vorteks İplik Eğirme Nedir? | KumasBilgi.com

Vorteks İplik Eğirme Nedir?


Vortex Spinning, iplik eğirmek için havalı Vorteks kullanan bir teknolojidir. Bu hava akışları ile oluşan iplikçiklerin benzersiz bir yapısı vardır ve bu da ipliğe çok geniş bir çeşitlilikte işlevsellik kazandırır. Vortex, moda dünyasında yeni bir dalga yaratıyor.

Vortex ipliği şimdiye kadar bildiklerinizden farklı, yeni bir iplik tipidir. Vortex, havali iplik eğirme teknolojisi ile yaratılmış, yüksek işlevsellikte ve modaya uyarlanabilir, kaliteli bir ipliktir. Vortexair ile eşsiz ipliklerin yaratılması, ipliğe çeşitli özellikler katar ve ipliği günlük kullanım ve moda için ideal bir materyal haline getirir. Günümüzde, küresel pazarın öncüsü konumundaki pek çok giyim markası, Vortex ile yeni katma değerli ürünler üretiyor. Vortex’in yenilikçi özellikleri ile ihtiyaçlar karşılanabiliyor.


Vorteks İplik Avantajları:

  • Daha az kopma ve daha temiz görünüş,
  • Tüylenme ve aşınmaya yüksek direnç,
  • Yüksek nem emilimi,
  • Daha az çekme ve yüksek yıkama direnci,
  • Pamuk, sentetik iplikçik, rejenere iplikçik ve karışık iplikçik gibi çeşitli materyaller ile dokunabilir,
  • Özlü iplik olarak da uygun iplik yapısı.
Vorteks eğirmede, eğirme işlemi boyunca, 12 mm'den kısa elyaf seçilir ve efektif uzunluğa sahip elyaf eğirilir. Bu durum eğirme ile eş zamanlı olarak bir tarama işleminin yapılması görevini yerine getirir. Üstün eğirme özelliklerine sahip vorteks sisteminde, negatif tüylenme olarak bilinen 3mm'nin üzerindeki tüyler elimine edilmiştir. Bu ipliklerden elde edilen kumaşlara tercihen yakma prosesi uygulanmayabilir.

Nem Absorbsiyonu ve Hızlı Kuruma

Sportif aktivitelerde, nemli yaz gecelerinde ve diğer zamanlarda rahatlık hissi verir. Yüksek bükümlü iplikler, serin ve kuru bir his verirler ancak bu ipliklerin eleştirilen yönü, nemi iyi emmemesidir. Vorteks ipliği eşsiz büküm teknolojisi ile aynı zamanda nemi de iyi emmektedir. Aşağıdaki grafikte ring ve vorteks ipliklerine ait nem absorbsiyon değerleri görülmektedir.

Yıkama ve Giyme Dayanımı

Beş yıkamadan sonra %100 Vortex ve %100 viskon ring ipliği ile elde edilen kumaşların karşılaştırılması.
Vortex'in ipliğinin yıkamadan kaynaklanan yıpranmaya karşı daha dayanıklı olduğu görülmektedir.

Pilling Dayanımı

Martindale test cihazında 2000 devirde boncuklanma değerleri Grafiğe bakıldığında, vortex ipliğinin boncuklanma değerinin open end ve ringte üretilen viskon ipliğinin boncuklanmasından önemli derecede daha iyi olduğu görülmektedir.

Renk haslığı karşılaştırması

VORTEX ile örülen kumaşın renk değeri 100 yıkama sonunda 4 iken, open end viskon ipliği ile örülmüş kumaşın renk değeri 3 olmaktadır.



Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.