Pazen Kumaş Nedir? | KumasBilgi.com

Pazen Kumaş Nedir?


Pazen Kumaş Nasıldır?

Pamuklu yapısı yanında yumuşaklığı ile de günlük giyimin vazgeçilmezlerinden biri pazen kumaş olarak bilinir. Özellikle şalvar, pijama, çamaşır yapımında tercih edilen bu kumaş türü, yaz-kış rahat hareket etmeyi sağlar. Pazen kumaş, bebekler için de uygun bir yapıya sahiptir. Bebek cildinin hassasiyetine uygun kıyafetler ve bebek eşyaları üretmek için de pazen tercih edilir. Bunun dışında ise pazen; elbise, gömlek, pantolon gibi birçok ürünün imalatı için kullanılır. Fason üretim yapan yerler, ünlü firmalar, kendine kıyafet dikenler bu kumaşı rahatlıkla tercih ederler. Bunun nedeni, pazen ile üretilebilecek olan çok fazla kıyafet olması ve özellikle de yaz aylarında ferah tutmasıdır. Farklı desenleri de farklı zevklere uygun üretimler yapmayı olanaklı kılar.

Çiçekli Pazen Kumaş

Çiçekli kumaşlar, kendi içlerinde birçok farklı desenden oluşur. Bunlar arasında büyük çiçekli, küçük çiçekli, dallı gibi farklı çeşitler yer alır. Çiçekli pazen kumaş çeşitleri, basma elbiseler, şalvarlar için son derece uygundur. Çiçekli desenler özellikle de kadın kıyafetlerinde tercih edilir. Bu nedenle etek yapımında da pazen tercih edildiği sıklıkla görülür. Her bir desen için farklı renk seçenekleri bulunması ise farklı zevklere hitap etmeyi sağlar. Pazen, yumuşak bir kumaş olduğu için pijama dikimi için de ilk tercihler arasındadır. Nefes aldırması sebebiyle çiçekli pazen ile tunik ve yazlık ceket de yapılabilir. Yaz aylarında terletmeyen kıyafetler giymek isteyenler için özel dikimde pazen, vazgeçilmeyenler arasındadır.


Düz Pazen Kumaş

Kumaşlar arasında doğal özelliğe sahip olanlardan bir tanesi pazen kumaş olarak bilinir. Pamuklu yapıda olan düz pazen türü; genellikle iç çamaşırlar, nevresim takımı gibi ürünlerin imalatında kullanılır. Bu pazen türünden özellikle bebek kıyafetleri, bebek battaniyeleri, bebek nevresimleri üretilmektedir. Pazen nevresim takımları yaz aylarında ferah tutması bakımından tercih edilir. Bunun dışında pijama takımları ve gecelikler için bu pazen türü uygundur. Kundaklar ve çeşitli bebek eşyaları için de yine bu kumaş türünün kullanıldığı bilinir.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.