Tişört Tasarımı Nasıl Yapılır? | KumasBilgi.com

Tişört Tasarımı Nasıl Yapılır?


Tşört Tasarımı Nedir?

Tshirt tasarımı için birçok unsurdan faydalanabilirsiniz. Tasarlayacağınız tshirtler için bilgisayar destekli programlardan da yararlanmanız mümkün olmaktadır. Photoshop ve benzeri programlar sıkça kullanılmaktadır.

Tasarım yaparken size yardımcı olabilecek tüm bilgileri kursumuzdan alabilirsiniz. Tasarım eğitimlerimizde hem elde hem bilgisayarda çizimler sayesinde tekniğiniz sürekli olarak gelişme gösterecektir.

Tshirt (Tişört) Tasarımı Neleri İçermektedir?

Tshirt tasarlamaya karar verdiniz. Öncelikle tasarım süreci işin yaratıcılık boyutunu kapsar. Tasarımınız eskiz ve planlama aşamalarını içerecektir.

Tasarım süresinde kime( Kimlere ) tasarım yapıldığı dikkate alınmalıdır. Eğer başkaları için tasarım yapıyorsanız onların ilgi ve beğenilerine göre planlama yapmalısınız.

Estetik kalite ise daima ön planda olmalıdır. Bir tasarımda bu öğenin dışta bırakılması düşünülemez.

Tshirt Tasarımı için Nelere İhtiyaç Duyulur?

Tshirt tasarımı için genellikle şu öğelere ihtiyaç duyulmaktadır:
  • Grafik yazılım programı
  • Tshirt template
  • Transparan background nasıl yapılır?
  • Kumaş seçimi
  • Tasarımın tshirt üzerine uygulanması

Bunların yanı sıra kullanacağınız programlar PNG formatını desteklemektedir. Adobe Photoshop programı bunlardan bir tanesidir. Adobe Illustrator gibi farklı programlar da tshirt tasarımı için tercih edilmektedir.

Tshirt Tasarımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tshirt tasarımı yapmak son dönemlerde en popüler trendler arasına girmektedir. Tshirtlerin genel olarak herkes tarafından ve sıkça kullanılıyor olmaları bu tasarımlara ilgiyi daha da arttırmaktadır.

Tshirt tasarımları online ticaret işleri için de çok revaçtadır. Birçok insan online tshirt tasarlama ve satış işini gerçekleştirmektedir.

Tipografik tasarımlarınız için Photoshop gibi bilgisayar programları yeterli olacaktır. Baskı maliyetleri, tasarımın uygulanacağı kumaş yapıları, kargo vb. unsurlar da dikkate alınmalıdır.


Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.