En Kaliteli Kumaş Türü Hangisidir? | KumasBilgi.com

En Kaliteli Kumaş Türü Hangisidir?




En Kaliteli Kumaş Türü Hangisi?

İpek ya da pamuk gibi ürünlerin makinada dokunmaları ile meydana gelen yeni ürüne kumaş adı verilir. Kumaşlar, kullanım alanlarına ve özelliklerine göre farklı tarzlarda ve yapılarda üretilirler. Fabrikalarda veya özel dokuma atölyelerinde gerçekleşen kumaşın üretimi,  uygun iplikler ve diğer yan malzemelerin kullanımı ile birleştirilerek piyasaya sunulur.
Günümüzde birçok alanda kullanılan kumaş türleri, her yıl değişen modaya göre özel olarak üretilmekte ve birbirinden farklı kumaş türleri ortaya çıkarılmaktadır.

Kumaşların Sahip Olduğu Özellikler

Kumaş üretiminde kullanılan ürünlerin farklılığı, kumaşın genel özelliklerini de etkileyen bir unsurdur. Giyim sektöründe tercih edilen hazır kumaşlar, son dönemlerde önem kazanmıştır. Birçok kuşam türüne nazaran doğal kumaşlar sağlık açısından faydalı olan kumaş türleridir.
Kumaşlar, gösterdikleri performanslar açısından belirli bir öneme sahiptir. Kumaşın bu performansı ölçülürken, temizlik şartları, dayanıklılık koşulları ( güneş, hava, su ve benzeri), kullanım ömrü, dikiş özellikleri, gibi birçok farklı etmen göz önüne alınır. Kumaşın üretiminde kullanılan maddelerin özellikleri, kumaşın ebatı, dokuma sıklığı, rengi, cinsi gibi birçok farklı değerin değerlendirilmesi ile de kumaş hakkında bir kalite sonucuna ulaşılmaktadır.

Başlıca Kumaş Türleri

Piyasada en çok kullanılan kumaş türleri genel olarak suni kumaşlar, doğal kumaşlar  ve sentetik özellikli kumaşlar olarak değerlendirilebilir.  En fazla kullanım ağı bu iç ürün üzerinde gerçekleşmektedir.  Doğal kumaşların kapsamında; ipek kumaş, pamuk kumaş ve keten kumaş modelleri yer alır. Sentetik grupta; naylon kumaş ve akrilik kumaş modelleri bulunur. Suni kumaş çeşitleri ise vizkoz özellikli ve rayon kumaşlardır.


En kaliteli kumaş sınıfında ilk sırada pamuktan elde edilen kumaşlar yer alır. Özel bir dokuma tekniğine sahip pamuklu kumaşlar, oldukça uzun kullanım ömürleri ve bozulmadan kalan yapıları nedeni ile oldukça kalitelidir. Pamuksu kumaşlar, her şarta dayanıklı kumaşlar olup, birçok farklı sektörde kalitesinden dolayı tercih edilir. Oldukça geniş bir kullanım ağı bulunan pamuklu kumaşlar, hem çevre için hem insan için zararsız olduğu kanıtlanan kumaş türleridir. İkinci sırada ipek kumaşlar yer alır. Kalitesi ve asil duruşu ile tercih edilen ipek kumaşlar da, kaliteli kumaşlar sınıfında üst sıralardaki yerini alır.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.