Dünya'nın En Pahalı On Kumaş Türü | KumasBilgi.com

Dünya'nın En Pahalı On Kumaş Türü



Bazı giyim eşyalarının neden bu kadar pahalı olduğunu hiç merak ettiniz mi? Tasarımcının adının önemine ve yaratıcılık düzeyine bağlıdır, ancak çoğunlukla cevap kumaşlarda yatmaktadır.

Kaliteleri ve konforları eşsizdir. Fiyatlandırma politikasını da etkileyen dünyanın en büyük üreticilerinden bazıları tarafından üretildiklerinden bahsetmiyorum bile.

Hakkında bilmek istiyorum dünyanın en lüks ve pahalı kumaşları? Her şeyi anlatıp göstereceğiz.

10. Japon kotu


Normal denim çok pahalı bir kumaş türü değildir, ancak Japon çeşidi özeldir. Çeşitli faktörlerden dolayı denim meraklıları arasında yüksek bir üne sahiptir:

uzun elyaf pamuktan yüksek kaliteli hammaddeler. Pamuk ve şeker kamışı, pamuk ve ebegümeci, pamuk ve bambu karışımı gibi egzotik hammaddeler de vardır.

Doğal indigo boyama. Üretim maliyetini düşürmeyi mümkün kılan sentetik indigo da kullanılır.

Düşük hızlarda çalışan eski makineler kullanmak. Bu, kumaşın mukavemetini ve dayanıklılığını artırır.

Bitmiş ürünün kapsamlı büzülme önleyici, mekanik ve kimyasal son işlemesi.

Japon kotunun geliştirilmiş versiyonu Louis Vuitton ve Gucci gibi markalar tarafından satın alınmaktadır. Ve bu tür kumaşlardan yapılan pahalı pantolonların fiyatı (örneğin G001-T Gold Label Momotaro) 2.000 dolara kadar çıkabilir.

9. Lotus çiçeklerinden Burma ipeği


Aslen Myanmar'dan olan nilüfer ipeği (veya kyar chi), tesadüfen yaratılan son derece nadir ve yumuşak bir kumaştır. Efsaneye göre, bir asır önce bir kız, bir keşişe sunmak için bir lotus çiçeği topladı. Ama sonra sapın kesildiği ve onu sevgili keşişinin giysilerine ördüğü yerde bir iplik teli fark etti.

Lotus lifi yapma süreci uzun ve yorucudur ve sadece elle yapılır. 1 kilogram iplik üretimi on binlerce lotus sapı gerektirir. Bu nedenle kyar-chi, dünyadaki en nadir ve en pahalı kumaşlardan biridir. Örneğin, bir Burma ipek fular, eğer doğrudan fabrikadan satın alırsanız 100 ila 120 dolar arasındadır.

8. Dut ipeği


Bu, ipek dünyasında gerçek bir elit, en yüksek kalitede kumaş ve buna karşılık gelen fiyattır. Dut ipeği, sıcaklık ve nem oranı kontrollü özel çiftliklerde yetiştirilen ipekböceği kozalarından elde elde edilir ve larvalara kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde sadece dut yaprakları servis edilir.

İpek işlenirken kimyasal kullanılmaz, bu nedenle malzemenin tüm özellikleri tam olarak korunur. Ortaya çıkan kumaş hipoalerjeniktir ve doku ve renk açısından son derece homojen bir yapıya sahiptir.

Bir metrelik Dut ipeğinin fiyatı yaklaşık 100 dolar, bu da onu diğer ipek kumaşlara göre çok pahalı kılıyor.

7. Cervelt Marka Kumaş


Yeni Zelanda kızıl geyiklerinin yünden elde edilen malzeme Cervelt olarak bilinir - kumaş kaşmir gibi yumuşaktır, ancak çok nadirdir çünkü bir hayvan yılda sadece 20 gram tüy alabilir.

Nadirliğini ve münhasırlığını anlamak için, 2014 yılında Harry's of London'ın sınırlı sayıda 100 servelt çorap sunduğunu bilin. Her bir çift 1.500 dolardır.

6. Elmas kumlu bez


2001 yılında, tekstil fabrikası Scabal, merinos yünü ve ipek ile karıştırılmış mikrokristalin elmas parçalardan oluşan benzersiz bir kumaş sundu.

Fabrikanın tasarımcıları, 24 ayar altın, platin ve lapis lazuli dahil olmak üzere başka birçok pahalı kumaş da yarattı. Diamond Chip adlı bir mucize yaratma teknolojisi bir sır olarak kalmaya devam ediyor, ancak ondan elde edilen ürünlerin maliyeti bir sır değil. 2011 yılında "elmas" malzemeden yapılmış iki parçalı bir takım elbise 7.000 £ istendi. Şimdi fiyat daha da yüksek olmalı.

5. Bebek Kaşmir


Kaşmir her zaman birçok ünlünün favorisi olmuştur ve dünyadaki en etkili insanlar... "Yumuşak altın" denen şey boşuna değil. Kaşmir keçilerinin astarından iplik ve sonra o iplikten kumaş yapmak zaman ve sabır ister.

Birkaç farklı kaşmir türü vardır. En seçkin olanı, 1 yaşına kadar olan çocukların astarından Moğolistan ve Kuzey Çin'de üretilen bebek kaşmiridir. Her çocuk 30-40 gramdan fazla malzeme veremez ve astar yavaş büyüdüğü ve soğuktan korunması gerektiği için bir yılda ikinci kez hayvanın budanması mümkün olmayacaktır.

Sonuç çok ince bir elyaftır ve son ürün normal kaşmire göre yüzde 20 daha yumuşaktır.

4. Şahtuş


Nepal ve Hindistan'dan Shakhtush, Tibet antilopunun (chiru) altından dokunan bir kumaş. Nefis bir şekilde sıcak ve yumuşak malzeme, ince yünün kralı olarak kabul edilir ve bu nedenle 5.000 $ 'a varan lüks şallarda kullanılır.

Şallar, baş edebilecek tek kişi olduğu bilinen Keşmir'in usta dokumacıları tarafından dokunmaktadır. Bir halkadan geçirilebilecek kadar hafif ve yumuşak ürünler yaratırlar.

Bu kumaşın yüksek maliyetinin dezavantajı, özellikle kaçak avcılar nedeniyle chiru'nun nesli tükenmesidir. Bir şal, ürünün boyutuna bağlı olarak 2 ila 5 hayvan yün gerektirir.

3. Guanaco


Bu elit kumaş, Güney Amerika'da yaşayan aynı isimdeki deve ailesinin temsilcilerinin yünlerinden elde edilmektedir.

Bu hayvanlar, soğuk rüzgarda, sert dağ koşullarında Spartalı yaşam tarzını tercih ederler. Bu nedenle, tüyleri şaşırtıcı derecede sıcak ve aynı zamanda yumuşak ve yumuşaktır.

Bir yetişkin hayvandan 1200 gramdan fazla yün elde edemezsiniz. Bu nedenle, hayvanların olmaması ve kaba koruyucu tüyleri tüylü astardan ayırmanın zahmetli süreci nedeniyle guanaco kumaşı çok pahalıdır. Örneğin, bir kadın uzun ceketi 25.000 ila 35.000 ABD Doları arasında satış yapabilir.

2. Vicuña


Vicuñas, deve kuşu ailesinin en küçük ve en zarif üyeleridir ve ince ve ipeksi tüyleri, Peru And Dağları'nda 5.000 metrelik soğuk bir dağda dağlarda yaşamalarına izin verecek kadar sıcaktır.

Esir vicuñas kelimenin tam anlamıyla kendilerini aç bırakıyorlar, bu yüzden Peru yasaları vahşi kalmalarını gerektiriyor. Elbette, yünün bir kısmını kesmek için mercanlara sürüldükleri durumlar hariç (hepsi imkansızdır, aksi takdirde hayvan soğuktan ölür).

Vicuña sadece dünyadaki en hafif ve en sıcak kumaş değil, aynı zamanda en pahalı kumaşlardan biridir. Bir vicuna paltosunun maliyeti 50.000 doların üzerindedir ve bu malzemeden yapılmış bir fular yaklaşık 4.000 dolara mal olacaktır. Ancak çok zengin insanlar böyle bir lüksü karşılayabilir. Örneğin, Prens Charles, 2001'den beri halka açık bir şekilde bir vicuna palto giyiyor.

Aynı zamanda dünyanın en iyi doğal kumaşıdır - her saçın çapı sadece 12 mikrondur. Karşılaştırma için, bir insan saçı yaklaşık 50 mikron çapındadır ve bir merinos yünü yaklaşık 24 mikrondur.

Kumaşı yapmak için sadece astar uygundur ve koruyucu saçlar elle çıkarılmalıdır. Bu, kumaşın maliyetini de etkileyen oldukça zahmetli bir süreçtir

Temizlikten sonra 250 gram yün sadece 120 gram bırakır. Ve makine ile temizlenirse, sadece 60 gram.Küçük bir fular yapmak için, bir hayvanı kesmek yeterlidir, ancak bir paltoya ihtiyacınız varsa, o zaman doğaçlama bir "berberde" 25 ila 30 vicuna arasında gitmeniz gerekir.

Bu malzemenin eşsiz yumuşaklığı, hafifliği, sıcaklığı ve kremsi dokusu ile hazırlanmasının karmaşıklığı, vicuña'nın uzun süre dünyanın en pahalı ikinci kumaşı olarak kalmasını sağlar.

1. Örümcek Ağı Kumaşı: dünyanın en pahalısı


2009'da, New York'taki Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nde, tamamen orb-dokuma örümcek ipliklerinden yapılmış pelerinli bir elbise sergilendi.

İngiliz tekstil sanatı tarihçisi Simon Pearce ve Amerikalı iş ortağı Nicholas Godley'nin ortak projesinin sonucuydu. İşin tamamlanması beş yıl sürdü ve 300.000 £ 'un (yaklaşık 395.820 $) üzerine mal oldu.

Pierce ve Godley'in kumaşlarını yapmak için kullandığı örümcekler, Nephila inaurata olarak bilinir. Bu türün sadece dişileri ağlara dokunan ipek üretir. İlginç bir özellik: yuvarlak tellerden oluşan ağ güneşte parlıyor.

Bir elbise yapmak bir milyon örümceğin yanı sıra Pierce ve Godley'in asistan olarak tuttuğu 80 kişiyi aldı. Ortak çabalarının sonucu, örümcek ipeğinden yapılmış dünyanın en ince ve en hafif altın elbisesiydi. Şu anda Londra'daki Victoria and Albert Müzesi'nde, 500.000 $ değerinde ve satılık değil.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.