Animal Print Ne Demektir? | KumasBilgi.com

Animal Print Ne Demektir?


Animal Print; İngilizce'de hayvan deseni anlamına gelmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere doğada bulunan hayvanlardan esinlenerek hazırlanan baskı desenlerine tekstil sektöründe animal print denilmektedir.

Animal print desenler;  leopar, zebra, yılan ve kaplan gibi belirgin desenleri olan hayvanların postundan esinlenerek çizilen desenlerdir. 

İnsanların hayranlıkla izlediği ve doğanın mükemmel desenlerine olan seyahat etme isteğinden dolayı bu tarz baskı ve boyamalarla üretilen kumaşlar hazır giyimde sıkça kullanılmaktadır. 

1980'lerde her giyside kullanılan ve oldukça sevilen hayvan desenleri o günden itibaren günümüzde bile kadınların severek giydiği giysilerde yer almaktadır. 

Hayvan baskıları söz konusu olduğunda en sevileni tartışmasız leoplardır. Leopar desenin kadınlar üzerinde "baskın bir dişi" imajı yaratmakta oldukça iddialı şekilde kullanılmaktadır. 

Animal printler özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde giyilen kıyafetlerde kullanılır. Cinsiyet ayrımı olmaksızın her yaşta insanların giymesi mümkündür.  Kalabalıklar içerisinde dikkat çekmek istiyorsanız siz de parlak renkli bir leopar kıyafet giyebilirsiniz.

Animal print çantalar


Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.