Bebekler İçin En Uygun Kumaşlar | KumasBilgi.com

Bebekler İçin En Uygun Kumaşlar



Bir bebek dünyaya geldiğinde kıyafetinden mamasına kadar birçok gereksinimi olur. Çok hassas tenleri olan bu sevimli bebeklerin sağlıklı büyümelerinde kaliteli malzemelerin büyük bir önemi vardır. Bebekleriniz için kıyafet seçimi yaparken ya da onlara bir nevresim takımı alırken kumaş seçiminde kaliteyi her zaman göz önünde bulundurmak zorundasınız. Bebek kumaş seçimi yaparken şu detaylara özellikle dikkat etmeniz gereklidir:
  • Kumaşlar terletmemelidir. 
  • Antibakteriyel nitelikte olmalıdır. 
  • Cildi tahriş etmemelidir. 
  • Alerji ya da egzama gibi oluşumlara sebebiyet vermemelidir. 
  • Kaliteli tekstil ürünleri kullanılarak üretilmiş olmalıdır. 
  • Pamuk oranı yüksek olmalıdır. 

Bunların yanında mevsime uygun olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle organik bebek kumaşları onların sağlıklı gelişimlerinde çok daha etkili ürünlerdir. Hem kıyafetlerinde hem de tekstil ürünlerinde mutlaka onların hareket kabiliyetini kısıtlamayacak özelliklerde kumaş seçimi yapmanız gereklidir.

Bebekler İçin Müslin Kumaş Özellikleri

Bebek kumaşları seçimi yapacaksanız tercihlerinizi müslin kumaşlardan yana yapabilirsiniz. Müslin kumaşların nefes alabilir yapısı tercih edilmesinde ki en önemli etkenlerden biridir. Bu kumaşlarda sıvıyı emen bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda bebekleri terletmez ve ciltlerini de tahriş etmez. Narin kumaşlar olsa da çok sağlam bir yapıya sahiptir.

Müslin kumaş türlerini bebeklerin ağız bezi olarak ya da battaniye yaparken kullanabilirsiniz. Aynı zamanda omuz örtüsü, havlu, kundak, pike, bebek kıyafetleri için de kullanılabilecek nitelikte kumaşlardır. Bebeklerinizi terletmediği için ciltlerinde herhangi bir tahribat da meydana getirmezler. Bebek tekstil kumaşları içerisinde en çok tercih edilenler arasındadır.

Multi Müslin Bebek Kumaşları

Mutli müslin kumaş çeşitleri düz örgü tekniği ile yapılan kumaş türleridir. Pamuklu yapısı sayesinde bebek ürünlerinin üretilmesinde büyük bir öneme sahiptir. Bu kumaş türleri hafif ve ağır olmak üzere farklı yapıda tasarlanırlar. Bebekler için hafif olanları idealdir. Mısır’dan dünyaya yayılan bu kumaşların şu özelliklerinden bahsetmek mümkündür:
  1. Yarı şeffaf olarak da tasarlanabilirler. 
  2. Yumuşak yapısı sayesinde kullanımı rahattır. 
  3. Hava alan kumaş yapısına sahiptir. 
  4. Terletmez ve alerjik reaksiyonlar meydana getirmezler. 
  5. Pamuk oranı çok yüksek ürünlerdir. 
Pamuklu yapısı nedeni ile suda çekme yapabileceği için kullanım öncesinde yıkanmaları gerekir.

Bunların yanında baskı için ideal kumaşlardır. Bebekler için üretilebilecek hemen her türlü üründe rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hem giyim ürünlerinde hem de diğer kullanacakları tekstil malzemelerinde ideal kumaşlardır.

Bebeklere Özel Pazen Kumaşlar

Bebek giyim kumaşları arasında pazen kumaşlar da öne çıkanlar arasındadır. Pazen eskiden günümüze popüler kumaş türleri arasındadır. Bu kumaşlar pamuklu, yünlü ve yarı yünlü olarak üretilirler. Özellikle pijama ve gecelik dikmek istiyorsanız bebekler için çok ideal olabilir. Birçok bebek kıyafeti yanında yeni doğan battaniyesi yapmak için de tercih edilebilir kumaşlardır. Yumuşak bir dokunuşu vardır ve bu kumaşlarda bebeklere özel desenler oldukça fazladır.

Bebekler İçin Flanel Kumaşlar

Bebekleriniz için özel kumaşlardan yararlanmak istiyorsanız flanel kumaş türlerinden de yararlanabilirsiniz. Bu kumaşlar ısı koruması açısından yüksek standartlardadır. Bunun yanında cilde kesinlikle zarar vermeyen bir yapıya sahiptir.

Organik malzemelerden üretilen bu kumaşlar makinede de kolaylıkla yıkanabilir yapıya sahiptir. Birçok kumaş türünün aksine flanel kumaşlar kolay renk atmaz. Makinede yıkandığında çekmediğinden uzun yıllar kullanılabilir bir yapıya sahiptir.

Bebek kıyafetleri için hangi kumaşlardan seçilmeli sorusuna yanıt; nefes alabilen ve terletmeyen kumaşlar olacaktır. Nemi çok iyi çeken bu kumaşlar uzun süre boyunca dayanıklılığını yitirmeden kullanılabilecektir. Bebekleriniz için her zaman kumaş seçiminde kaliteye önem vermeniz gereklidir. Giyim ve tekstil ürünleri onların direkt tenine temas ettiğinden organik kumaş seçimleri her zaman ön planda olmalıdır.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.