Medine İpeği Nedir? Medine İpeği Kumaş ve Şal Özellikleri | KumasBilgi.com

Medine İpeği Nedir? Medine İpeği Kumaş ve Şal Özellikleri


Sosyal medya butiklerinde son zamanlarda revaçta olan Medine ipeği şalların Medine’de üretildiği düşünülmektedir. Ancak sanılanın aksine Türkiye’de üretilmektedir. Bu şallar kumaş olarak krep kumaşı andırırlar ama mutlaka krep kumaş değillerdir ve dokuma kumaş yöntemi ile üretilirler. İnternette birçok sayfada Medine ipeği krep kumaştan yapılma şalların mevcut olduğu anlatılmaktadır. Fakat Medine ipeği başlı başına ayrı bir kumaş çeşididir ve ne olursa olsun krep kumaş değildir.

Medine İpeği Özellikleri Nelerdir?

  • Genel olarak ince ve yazlıktır. 
  • Makinede yıkanabilir. 
  • Polyester oranı yüksek olduğundan kırışmalara karşı dirençlidir. 
  • Medine ipeği kumaş iç gösterir mi sorusu çokça soruluyor. Bu kumaş iç göstermeyen bir kumaştır.
  • Kumaşa yapılan yorumlar genel olarak olumludur. 
  • Özellikle canlı renklere haiz olması ve yıkadıktan sonrasında bu rengin canlılığını kaybetmemesi kumaşın müspet özelliklerindendir. 

Medine İpeği Şal

Bu şallar kumaş olarak krep kumaş görünümündedir ancak mutlaka krep kumaş değildir. Birçok sayfada Medine ipek krep kumaşından yapılma şallar yer almaktadır. Ancak Medine ipeği değişik bir kumaş çeşidi olduğu için krep kumaş değildir. Dört mevsim rahatça kullanabileceğiniz Medine ipek şallar, içeriden görünmeyen ve ne olursa olsun terletmeyen bir yapıya haizdir. Özellikle güneşli ve sıcak günler için vazgeçilmez üründür. Bu şal esas olarak koyu ipek üzerine yapılır. Birçok site yada sosyal medya sayfaları aleni renklerde Medine ipeği sattığını iddia etse de bu şallar çift krep kumaş kullanılarak üretilmekte ve Medine ipeğine oldukça benzemekle birlikte aslında ipek olmayan şallardır. Bu şalları kullanım kolaylığı sebebiyle birçok insan tarafından oldukça sevilmekte ve kullanılmaktadır. 



Medine İpeği Şal Bakımı ve Yıkanması

Medine ipek şalının yapısı ipek olduğundan ötürü fazlaca narin bir şal olarak bilinmektedir. Uzun zaman aynı yapıda ve parlaklıkta kalmasını sağlamak sanıldığı kadar zor değildir. Medine ipeği şalı elde yıkamak şalın kullanım süresini fazlaca arttırır. Deterjan kullanmaktan kaçınmak gerekir bu yüzden el sabunu kullanılabilir. Medine ipek şalların yıkaması bittikten sonrasında suyunu çıkarmak için sıkılmamalıdır. Bu Medine ipeği şala zarar verebilir. Asarak kurutma yöntemi denenmelidir. Şalın yıkanacağı su ılık olmalıdır. Ilık su ipeğin yumuşaklığını korur. Medine ipeği şalı yıkarken çitilemekten uzak durulmalıdır. Çitileme işlemi çabuk yıpranmalara neden olabilir. Eğer makinede yıkama işlemi uygulanacaksa 20-30 derece arasında olmasına itina gösterilmelidir. Kuru temizleme ise Medine ipeği şalları için en ideal yöntemdir. Maddi açıdan oldukça masraflı olabilir ama şallarınızın uzun ömürlü olması için oldukça yararlı bir yöntemdir. Medine ipek şallar ütüleneceği vakit ütü “ipek” ayarında olmalıdır. Şallara doğrudan olarak parfüm veya deodorant sıkılmamalıdır. Bu durum yaşanır ise şallar yarım saat ılık suda bekletilmedi ve daha ilkin bahsetmiş olduğumuz kurutma işlemi uygulanmalıdır.

Medine İpeği Şal Kombini İçin Ufak Tüyolar

İpek dokusu ile uzun süre parfüm kokusunu saklayan Medine ipeği şallar kombinlenirken sürem parçalarından faydalanılabililir. İpek şallar nerede ise her kumaşla kombinlenebilir. Özel bir davette şık bir manzara elde etmek için ipek bir şal, saten bir kimono ve topuklu ayakkabı ile birleştirilebilir. Medine ipeği şallar aynı zamanda keten kumaşlar ve kreplerle de göze çarpan olur. Kot kumaşla spor bir stil oluşturabileceğiniz Medine ipeği şallar ile sezonun çantası ve kalem etekle üniversite kombini oluşturabilirsiniz. Sonbahara damga vuracak trençkotlarla değerlendireceğiniz Medine ipeği şallarınızı kumaş boru paça pantolonlarla kullanabilirsiniz. Bu kombin ile günlük tarzınızı sokaklara ve dost ortamlarınıza yansıtabilirsiniz. Sezonun gözde desenlerini vurgulayacak aksesuarların başında gelen Medine ipeği şallar ile hususi davetler ya da özel günlerde alımlı olabilirsiniz. 

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.