Mesh Kumaş Nedir? Özellikleri Nelerdir? | KumasBilgi.com

Mesh Kumaş Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Mesh kumaş; tekstilde ağ şeklinde bir yapıdan oluştan ve balık ağlarına benzeyen kumaşların genel adıdır. Ağ şeklindeki örgüsünün sıklığı ve iplik kalınlığına göre çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

%95 Polyester %5 Elastane ham maddeli mesh kumaş görüntüsü

Bu kumaşın yüksek nefes alabilirliği, takım sporları dünyasının dışında da en iyi seçim olmasını sağlıyor. Spor salonuna sentetik örgü kıyafetler giyen insanları görmek yaygındır ve bu kıyafetler genellikle Nike ve Adidas gibi önde gelen atletik giyim şirketleri tarafından markalanmaktadır. Bununla birlikte, esnekliğinden dolayı, örgü kumaş, shapewear (tayt benzeri korseler) adı verilen bir giyim eşyası yapmak için de yaygın olarak kullanılır.

Bu tür giysiler kadınlar tarafından vücutlarının şekillerini değiştirmek için yaygın olarak kullanılır. Örneğin yağları gizlemek için kullanılabilir ve ayrıca göğüsleri kaldırabilir veya karnı sıkılaştırabilir. Ek olarak, bu kumaş türü çeşitli iç çamaşırlarda kullanılır ve ayrıca ağ ve serigrafi araçları gibi endüstriyel uygulamalar için de popülerdir.

Mesh kumaş hammaddesi; polyester ve naylon gibi sentetik elyaflardan oluşmaktadır. Ancak günümüzde güçlendirilmiş diğer elyaflar da kullanılabilir. Kumaş performansı açısından sentetik elyaflar dışındakileri tavsiye etmiyoruz.

Mesh kumaş maliyeti; diğer örme kumaşlara göre daha ucuzdur. Ancak bu durum kullanılan hammadde türüne ve örgü sıklığına göre değişebilir. Örneğin basit bir tül şeklinde üretilmiş olanı ucuz iken, altıgen şeklinde desenlerde dokunan parlak bir mesh kumaş daha pahalıdır.

Mesh kumaş çeşitleri; desen, kumaş içeriği, hammadde ve kalınlıklarına göre değişmektedir.
  • Polyester mesh: spor giyim ve atletik giysilerde kullanılan çoğu örgü türü polyesterden yapılmıştır. Bu kumaş türü inanılmaz derecede hafiftir ve nemi fitillemek için gözle görülür bir kabiliyete sahiptir. Diğer kumaş türlerinden farklı olarak, polyester örgü ter ile tıkanmaz ve oldukça nefes alabilir.
  • Naylon mesh: naylon örgünün en ikonik uygulamalarından biri arıcılık örtüleridir. Bu tip örgü, giysi yapmak için daha az kullanılır ve çadır ekranları ve çamaşır torbaları gibi eşyaları yapmak için daha sık kullanılır. Bununla birlikte, naylon örgü bazen gece elbiseleri gibi hafif giysiler yapmak için kullanılır.
  • Tül mesh: bu örgü türü en çok parlak renkli dans giysilerinde vurgu olarak kullanılır. Bazı durumlarda, bu tür örgü kumaşın çevresel etkisini azaltan ipekten tül yapılabilir. Bununla birlikte, polyester veya naylondan yapılmış tül bulmak çok daha yaygındır ve bu kumaş genellikle dokulu bir görünüm oluşturmak için demetlenir.
  • Güçlü mesh: güç örgüsü sıkıştırma yetenekleri ile bilinir ve çeşitli spor giyim ve shapewear(korse) giysilerinde yaygın olarak kullanılır. Bu kumaş türü, neredeyse tamamen şeffaf görünümü nedeniyle bazen ev dekorunda da kullanılır. Power mesh, herhangi bir şirketin ticari markası değildir; aksine, normal naylon veya polyester örgüden daha elastik ve shapewear için daha uygun olan bir örgü türüne verilen addır.
  • Powernet: bu tip örgü kumaş nispeten yoğun bir örgüye sahiptir. Powernet, üst taytlar, sütyenler ve kontrol fişleri gibi giysilerin şekillendirilmesinde yaygın olarak kullanılır ve bazı durumlarda "powernet" terimi "power mesh" ile birbirinin yerine kullanılabilir."

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.