Viskon Kumaş Özellikleri | KumasBilgi.com

Viskon Kumaş Özellikleri


Viskon Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

Viskon kumaşın özellikleri ve kullanım alanı geniştir. Spor kıyafetler, klasik ceketler, iç çamaşırları, astar ve pantolon gibi kıyafetlerde kullanılmaktadır. Bunun yanında ev dekorasyonu perde, masa örtüsü, çarşaf gibi ürünlerde de kullanılmakta olan kumaştır. 

  1. Baskı için uygun bir kumaş olduğu için tasarım için çok uygun bir kumaştır. 
  2. Baskı çok rahat yapıldığı gibi kolay bir şekilde de boyanabilir kumaş boyamalarında viskon kumaş tercih edilir. 
  3. Çok zaman kullanılsa bile viskon kumaş tiftiklenme ve tüylenme yapmamaktır. Uzun süre dayanıklı olan bir kumaş çeşididir. 
  4. Viskon kumaş çabuk kurumaktadır. 
  5. Viskon kumaşta biraz esneme payı olsa diğer kumaş türlerine göre esneme payı azdır. Esneme payı az olduğu için çoğunlukla abiye ya da iç giyim tekstilinde tercih edilen bir kumaştır. 
  6. Viskon kumaş yanıcıdır. Bu yüzden kullanılırken dikkatli olunmalıdır. 
  7. Viskon kumaşın çoğunlukla renkli giysiler kullanılmaktadır. Bu yüzden otantik kıyafetler için bu kumaştan faydalanılır. Ütüsü ve kuruması kolay olduğu, sağlığa zararlı olmadığı için çok tercih edilen kumaşlardandır. 

Viskon Kumaş Kırışır mı?

Viskon kumaşın en önemli özelliği pamuktan daha çok nem tutmasıdır. Viskon kumaş çabuk kırışır ve oldukça esnektir. Viskon parlak bir kumaştır. Çabuk kırışan bir kumaş olsa da ütülenmesi daha kolaydır. 


Viskon Kumaş Terletir mi?

Viskon kumaş doğal bir kumaştır. En çok merak edilen de viskon kumaş terletir mi sorusudur. Viskon kumaşın suyu emme ve hava alan özelliği vardır. Kumaş nefes aldığı için terleme yapmaz ve rahattır. Cilt ile uyum sağlamaktadır. Ham maddesi kayın ağacı olan viskon kumaşın kullanım alanı çok geniştir. Teri emme ve nem alma kapasitesi yüksek olduğu için rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Yani viskon kumaş terletmez.

Viskon Kumaş Sağlıklı mıdır?

Viskon kumaş doğal olduğu için sağlıklı bir kumaştır. Viskon kumaşın ham maddesi kayın ağacı olduğu için doğal bir liftir. Viskon kumaşların özelliği zarif ve rahat olmasıdır. Viskon kumaş yumuşacık cildi rahatsız etmeyen bir yapıya sahiptir.

Viskon Kumaş Nasıl Olur?

Viskon kumaş kayın ağacından üretildiği için doğal bir yapıdadır. Pamuk gibi bir yapısı vardır aynı şekilde selülozdan meydana gelmektedir. En büyük özelliği pamuk ile benzer bir yapıda olmasıdır. Viskon kumaş nasıl olur sorusunun en net cevabı çok yumuşak ve parlak olur denilebilir.

Viskon Kumaş Sıcak Tutar mı?

Viskon kumaş biraz sıcak tutsa da asıl özelliği aşırı ısınmanızı engellemesidir. Viskon kumaş yazın daha çok tercih edilmektedir, çünkü nefes almaktadır. Kış mevsiminde de soğuğu içine almasa da viskon kumaş çok ısıtmaz viskon kumaş sıcak tutmaz. Bazı kişiler de viskon kumaşın sıcak tuttuğunu kışlık olduğunu söylemektedir.Bu sorunun cevabı sıcak tutmaz ancak soğuk ta tutmaz orta dereceli bir kumaştır.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.