Renewcell Elyaf Özellikleri | KumasBilgi.com

Renewcell Elyaf Özellikleri

 


Renewcell; Geri dönüşüm teknolojisi ile, selüloz içeriği yüksek (pamuk ve viskon) kullanılmış giysiler alınır. Tekstiller düğmeleri çıkarılır, parçalanır, renklendirilerek bulamaç haline getirilir. Kirletici maddeler ve selülozik olmayan içerik bulamaçtan ayrılır. Bulamaç, tekstil üretim döngüsünü beslemek üzere, saf, doğal ve biyolojik olarak parçalanabilen hammadde olan Circulose kâğıt hamuruna dönüştürülmek üzere kurutulur, balyalar halinde paketlenir.

Ağaçtan yapılan kâğıt hamurunun çözülmesinden elde edilen tekstil elyaflarıyla, Circulose kâğıt hamurundan elde edilen tekstil elyafları testler yapılarak karşılaştırılmıştır. Islak ve kuru koşullarda çekme dayanımı, boyarmadde emilimi, yüksek aşınmaya dayanımı gibi özellikleri yüksek kalitede çıkmıştır. Organik, sürdürülebilir ve gezegen kaynaklarını iyi kullanılmasına izin veren bir elyaftır.

Renewcell’in Sürekli Üretim Süreci

Renewcell Nedir?

Renewcell, pamuk ve viskon gibi selülozik açıdan zengin tekstil atıklarını, tekstil atıklarını sirküloz adı verilen bir kağıt hamuru ürününe dönüştüren patentli bir işlem kullanarak geri dönüştürüyor. Biyolojik olarak parçalanabilen hammadde %100 geri dönüştürülmüş tekstillerden üretilir ve yeni elyaf oluşturmak için kullanılabilir.


Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.