Helen Kumaş Nedir? | KumasBilgi.com

Helen Kumaş Nedir?



Helen kumaş ilk incelendiğinde basma kumaşlara fazlaca benzediğini söyleyebiliriz. Metre fiyatı olarak baktığımızda uygun fiyatlı ve yapı olarak da hafifçe bir kumaş. Bu sebeple yazlık ve baharlık bluz, elbise ve şalvar tip rahat kesimli pantolon yapımı için mükemmel bir yapıdadır. Dikkat edilmesi gereken hafif olduğundan bilhassa etek kullanımında rüzgarlı havalarda sıkıntı yaşamamak altına astarla belki desteklenerek kumaşın dayanımı arttırılabilir. Ancak kumaşın iç gösterme özelliği yoktur, sadece dayanım artması açısında astar kullanımını önerilir onun dışında astarsız olarak da dikilebilir. Kumaşı farklı ışıklarda incelendiğinde de iç göstermediği görülür. Bu sebeple helen kumaş tesettür giyim parçalarında da sıkça kullanılır.

Kumaşın renkleri olabildiğinde canlı göstermektedir. Hayal gücünüze bağlı olarak desenli baskılar da sıklıkla kullanılır.

Özellikle şalvar için biçilmiş kaftandır, esneme payı bulunmaktadır. Hava alan yapısıyla terletmeyen bir dokuya sahiptir. Bu sebeple benim de öneri edebileceğim bir kumaş. Kumaşın dokunulduğunda adeta pamuklu kumaş hissi veriyor. Bu Dayanıklılığı orta seviyede olan helen kumaşı 30 derecede rahatlıkla ve defalarca yıkayabilirsiniz, herhangi bir yırtılma ya da renk atma, solma vb. Problemler olmayacaktır. Ayrıca yıkanıp kurutulduğunda fazla kırışan bir kumaş olmayarak, helen kumaş gayet ütü dostudur notunu da düşmek isteriz.

Helen kumaş, ince dokusu ve hava alan yapısıyla yazlık bir kumaştan istenen her şey sahiptir. Salaş ve dökümlü modellerde kullanıma oldukça uygundur.

Kumaşı satın almadan ilkin astarlı ve piliseli modellerini de görmek mümkündür. En başta belirttiğimiz üzere helen kumaşa genel olarak bakıldığında birçgood enough özelliği emprime basma kumaşlara fazlaca benziyor. Hem fiyatı bununla birlikte bu özellikleri dikkate alındığında yazları tercih edilebilecek bir kumaştır.

Helen Kumaş Kullanım Alanları

Helen kumaş çoğunlukla desen baskılarıyla kullanılır. İç göstermeyen kumaş yapısından ötürü tesettür giyimde elbiselerde kullanılır. Bluz, şalvar tarzı döokümlü pantolonlar, askılı elbiseler ve likralı eteklerde yazlıokay modellerde kullanılır. Etek modellerinde helen kumaşa piliseli modeller sıklıkla tercih edilmektedir.

Hava alan yapısıyla terleme yapmayan helen kumaş tişörtten şort eteğe kadar hemen hemen tüm yazlıokay parçalarda dikilebilir. Dokusu o kadar rahattır ki pijama kumaşı olarak da değerlendirilebilir. Uzun kollu bluz modelleriyle mevsim geçişlerinde de uygun parçalar şeklinde dikilebilir. Desenli olmaları sebebiyle fundamental ve nötr renklerle kolaylıkla kombin yapabilirsiniz. Spor ve etnik tarz sevenler için helen kumaştan parçalar iyi bir tercih olacaktır.


Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.