Afgan Tığ Kanca Çeşitleri ve Boyutları | KumasBilgi.com

Afgan Tığ Kanca Çeşitleri ve Boyutları


Tunus kroşe , geleneksel kroşe görünümü yerine "örgü görünümlü" bir tasarıma sahip kumaşlar oluşturmak için biraz farklı bir tarzda işlemenizi sağlayan muhteşem bir tığ işidir. Bu görünüme ulaşmanın yolu, ilmeklerinizi örgü iğnenizde yapacağınız gibi tığ kancanızın üzerinde tutmaktır. Bu nedenle, eğer çok fazla Tunus işi yapmayı planlıyorsanız, sahip olduğunuz kroşe kancaları kullanmak yerine, Tunus kroşe kancaları almanız  gerekir.

Tunuslu bir kroşe kanca almak zorunda mıyım?

Tunus işi ile yeni başlayan birçok kişi, bu kroşe tekniğini yapmak için gerçekten özel bir araç edinmeleri gerekip gerekmediğini bilmek istiyor . Cevap, "zorunlu değil, ama iyi bir fikir" dir. Tunus kroşeğinin küçük renk örnekleri, normal kroşe kancalarında, çok geniş başparmak tutamaklarınız olmadığı sürece kancalarda yapılabilir (çünkü kancadaki halkaları tutmak zorunda kalırsınız ve büyük tutamaklar bu halkaların yüksekliğini değiştirir). Tunus entrelac kroşe tığında olduğu gibi kısa tığ işi satırları denemek istiyorsanız normal kancalarınız işe yarayabilir.

Tunus Tığ Kancaları İş için Daha Uzun

Bununla birlikte, Tunus kroşesinin doğru aletlere sahip olduğunuzda ustalaşmak gerçekten çok daha kolaydır. Afgan kroşe kancası olarak da adlandırılan Tunus kroşe kancası, normal kroşe kancasından daha uzundur. Kancadaki birçok halkaları diğerlerinden farklı yüksekliklere germeksizin, bir seferde kanca üzerinde tutmak için düzgün bir şekilde (yağ başparmağı kavrama olmadan) şekillendirilirler.Bu durumda, doğru araçlara sahip olmak gerçekten yeni kroşe dikişlerini öğrenmek için daha iyi bir deneyim sağlayacaktır. Tunus kroşe kancaları normal kroşe kancalardan çok daha pahalı değildir ve bunlardan bir dizi el sanatları malzemeleri kütüphanenize güzel bir eklentidir.

Tunus işi kanca nereden alabilirim?

Tunus kroşe tığ işi son yıllarda giderek daha popüler hale geldi, bu nedenle normal kroşe kanca aldığınız yerlerden hiçbirinde Tunus kancalarını bulmakta sorun yaşamazsınız.Tunus tığ işi kancaları satıp satmadıklarını görmek için internette arama motorlarına danışabilirsiniz. Tabii ki, çevrimiçi olarak da alışveriş yapabilirsiniz.

Afgan İşi Tığları

Unutmayın, Tunus kroşe kancalarını çevrimiçi olarak arıyorsanız, kancaların her iki şekilde de etiketlenebileceği gibi, "Afgan tığı kancalarını" da aramak isteyebilirsiniz. Bazı insanlar Afgan kancasının sadece battaniye (afganlar) yapmak için olduğunu düşünerek kafasını karıştırıyorlar, ancak aslında birkaç farklı isim tarafından bilinen bu tığ işi atıfta bulunuyorlar. Bugünlerde çoğu mağaza kancaları Tunus kroşe kancası olarak ilan edecek veya her iki ismi de kullanacak, ancak çevrimiçi doğru kroşe kancası ararken her iki terimin de farkında olmak yardımcı olacaktır .

Yuvarlak Tunus kroşe için çift uçlu tığ kanca

İki ucunda bir "kanca" olan uzun tığ kancaları görmüş olabilirsiniz. Kendinizi ikinci kez tahmin ediyorsanız ve Tunus kroşe kumaşında kullanmanız gereken şeyin ne olduğunu düşünüyorsanız, bağırsaklarınıza güvenebilirsiniz. Tunus kroşe yuvarlak turda çalıştı çift uçlu kroşe kanca kullanır.

Sadece bir ucunda kancalı ekstra uzun tığ kancaları, Tunus kroşe ağacının sıralarda çalıştığı şeydir. Turda Tunus kroşe çalışmak istiyorsanız, o zaman gerçekten ek malzeme satın almanız gerekir. Çift uçlu kroşe kancası veya aralarında çalışan bir kabloyla birbirine bağlanmış iki kroşe kancası olan dairesel bir Tunus kroşe kancası alabilirsiniz . Bu kablolu Tunus kroşe kancalarının, sıraların çok uzun olduğu durumlarda (örneğin, bir Tunus kroşe battaniye modelinde olduğu gibi), Tunus kroşe tokasını sıra halinde çalıştırmak için de harika olduğuna dikkat edin; Kablo, tığ işi yaparken sizin için ekstra döngülerinizi tutabilir.

Tunus işi yapmayı öğrenin

Özetle, teknik olarak Tunus kroşesini normal bir kanca ile yapabilirsiniz, ancak doğru alet türlerini satın almak en iyisidir - çalışma sıraları için uzun bir Afgan kroşe kancası ve turda çalışmak için çift uçlu veya dairesel Tunus kroşe kancası.Tunus kroşesini denemek istemeniz harika ! Kancalarınızı satın aldıktan sonra,Tunus kroşe desenleriyle baş etmeye ve birçok ilginç yeni proje yapmaya hazır olacaksınız .

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.