Jartiyer Örgü Nedir, Nasıl Örülür? | KumasBilgi.com

Jartiyer Örgü Nedir, Nasıl Örülür?


Jartiyer Dikiş Kolay ve Kullanışlı mı!

Örme desenleri genellikle kıvrılmayan çizgili bir dokuya sahip bir kenarlık veya kenar oluşturmak için jartiyer dikişini kullanır. Aynı zamanda, kalın, güçlü ve hafif esnek bir örme kumaş yapmak için de harikadır. Bu herkesin bilmesi gereken bir örgü temel!

Çalışma jartiyer dikişi, her dikiş, her sıradaki örgü kadar basittir. Bilmeniz gereken tek şey, nasıl atılacağınız ve burada öğrenebileceğiniz örgü bir dikişin nasıl çalışması.

Ama sadece kolay bir dikiş olduğu için, bazı özel projeler yapmanın çok basit olduğu anlamına gelmez!Bir jartiyer atkıyla başlayın , sonra bir battaniyeyi veya bazı eldiveni deneyin ve birkaç temel bilgiyi öğrendikten sonra, neredeyse tamamen jartiyer dikişleriyle çalışan bir bebek süveteri örebilirsiniz!

Tüm sıraların jartiyer dikişinde nasıl işlendiğini öğrendikten sonra, jartiyer dikişini diğer örgü dikişleri ve desenleriyle birlikte de kullanabilirsiniz. Kenarlık yapmak için faydalı olduğu için, desenler genellikle satırların başında ve sonunda jartiyer dikişini kullanır.

Bir şey örmeye başlamak için hazır mısınız? İplik ve iğneleri tut ve üstüne atla!


İlk Dikiş Örmeye Başlayın



Jartiyer dikiş Örme sadece dikiş örme, böylece sonra olduğu üzerinde döküm ilk adım ilk örgü başlamaktır.
Sağ iğnenizi ilk dikişe önden arkaya, soldan sağa yerleştirin.

İpliği Doğru İğne Etrafına Sarın


Çalışma ipliğini sağ iğnenin etrafına getirin. İki iğne arasına iplik gelecek şekilde saat yönünün tersine kaydırın.


İğneyi Öne Getirin


Sağ iğneyi sol iğnenin altına kaydırın, sarılmış ipliği yakalayın ve iğneyi öne getirin.
Bu, sağ iğnede yeni dikiş oluşturur.

Tamamlanan Dikişi Kaydırın



Dikişi sol iğneden kaydırın, böylece yeni tamamlanan dikiş şimdi sağ dikişe gelir.
Sadece ilk jartiyer dikişini bitirdin, bu jartiyer dikişinin geri kalan kısmı için tek yapmanız gereken şey.

Tüm Örgü Dikişlerini Çalışmaya Devam Et



Sıradaki her dikişi örün, ardından çalışmanızı çevirin ve bu sıradaki her dikişi örün. Jartiyer dikişinde çalışmak için bu işlemi tekrarlayın.

Kıvrılma eğiliminde olan çorap dikişinden farklı olarak , jartiyer dikişinin kenarları düz kalır, bu da kenar veya başka bir son işlem eklemeden örgü ürünleri için mükemmeldir. Ancak, kenarlar özellikle pürüzsüz değildir. Çalışırken ekstra bir adımla, jartiyer dikişinde hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kenarı düzleştirmek için, jartiyer dikişi sırasını bir ilmekli dikiş ile başlatın, dikişi purlwise olarak aktarın. Sonra her dikiş sırasının geri kalanına örülür. Bunu her satır için tekrarlayın.

Not: Her satır örülerek jartiyer dikişi yapmak sadece standart iğneler üzerinde çalışır. Turda çalışan dairesel iğneler üzerinde jartiyer dikişi oluşturmak istiyorsanız, birkaç ayar yapmanız gerekir .

Artık jartiyer dikişlerinin nasıl çalıştığını bildiğinize göre, dikiş ipliği işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz .

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.