Tığ İşi İçin Kendinden Şeritli İplikler | KumasBilgi.com

Tığ İşi İçin Kendinden Şeritli İplikler


Kendinden çizgili iplik özel bir iplik türüdür. Adından da anlaşılacağı gibi, tığ işi gibi şeritler oluşturur. Renkleri değiştirmenize gerek yoktur. Aslında, hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur. Herhangi bir dikiş üzerinde kroşe yapabilirsiniz, herhangi bir proje üzerinde çalışabilirsiniz ve kendinden çizgili iplik size çizgiler verecektir

Bu etkiye ne kadar iyi ulaşıldığı, kroşe desenine ve ipliğin kendisine bağlı olarak değişir. Şeritler kesin olmayabilir. Örneğin, yakından baktığınızda, mavi bir sıranın aslında biraz yeşil iplikle başladığını görebilirsiniz. Bununla birlikte, genel etki çizgili çizgilerden biridir. Fikir mükemmel olması için değil, kolay olması için değil.

Kendinden çizgili iplik iki renge kadar sahip olabilir. Bununla birlikte, tipik olarak birkaç farklı renge sahiptir. Dönüşte bir sonrakine bir sonrakine değişirler. Renk değişiklikleri çok ince veya çok koyu olabilir. Renkler sıra boyunca tekrarlanabilir veya çile boyunca değişebilir. Örneğin, mavi, kırmızı, mor, yeşil, sonra mor, kırmızı, yeşil, mavi olabilir.

Çoğu zaman, renk diğerine geçmeden önce her rengin uzun uzunlukları vardır, bununla birlikte kısa uzunlukta kendinden çizgili iplik renklerinin örnekleri de vardır.

Kendinden Çizgi İplik Avantajları

İnsanların kendiliğinden şeritlenen ipliği denemenin birçok nedeni vardır. Çizgileri basitçe izlemenin sihri birincil sebep. Diğer bazı yaygın nedenler şunlardır:
  • Renk değişiklikleri yapmanın basit bir yoludur . Birçok triko ve tığ işi çok renkli, göz alıcı projeler oluşturmak istiyor ancak renkleri tekrar tekrar değiştirmek istemiyorlar. Yeni başlayanlar, renkleri değişen emin hissetmeyebilir. Bazı insanlar sonuçta dokunmayı sevmez . Diğerleri renkli bir proje oluşturmak için birçok renkte iplik satın almak istemiyor. Sadece bir veya iki skein almak istiyorlar. Sebebiniz ne olursa olsun, tek bir iplik yumağı kullanarak renkli bir proje oluşturmak istiyorsanız, kendiliğinden şeritlenen iplik mükemmel bir seçim olabilir. Elbette, alacalı iplik skeins gibi farklı çok renkli iplikleri de seçebilirsiniz. Kendinden çizgili iplik, özellikle çizgiler oluşturmak içindir
  • Bir skein içindeki renkler doğal olarak birlikte iyi gider . Kendinden çizgili iplikle, renklerinizin birlikte iyi görünüp görünmeyeceği konusunda endişelenmenize gerek yoktur; üretici, büyük olasılıkla uyumlu renkleri seçmek için harika bir iş çıkarmıştır. Bu, renk güvenliğinden yoksun olan ustalar için yararlıdır. Ayrıca, İnternet üzerinden iplik satın alırken de yararlıdır ve renkleri gerçek hayatta gördüğünüzde birlikte iyi çalışıp çalışmayacağına dair bir fikir edinmek için satın almadan önce şahsen göremezsiniz. Kendinden çizgili iplik, tam renkleri seçmeden çok fazla zaman gerektirmeden çok renkli projeler oluşturmanıza olanak sağlar.
  • Rengi kullanarak ilginç desenler oluşturabilirsiniz . Tığ işi planlı renk havuzunun ileri tekniği, tek bir iplik skeini kullanarak, argyle tarzı baskı gibi desenler oluşturmanıza olanak sağlar. Tamamen uzun telli kendinden çizgili ipliğe dayanır.

Kendinden Çizgi İpliğin Dezavantajları

Tabii ki, her ipliğin avantajları ve dezavantajları vardır. Kendinden çizgili iplik, zulaya katmak için harika bir öğedir, ancak bundan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için kullanmanın sakıncalarını bilmek istersiniz.
  • İplik değiştiğinde renk değiştirir; karar veremezsin. Kendiliğinden kaplanan ipliğin bir dezavantajı, zanaatçının renk değişimlerinin nerede olduğu üzerinde çok az kontrole sahip olmasıdır; satır oluşturmaları düşünüldüğü halde satırların veya turların ortasına düşebilirler. Bazen oluşturulan çizgiler hoş ve düzenli görünür, ancak diğer zamanlarda biraz özensiz ya da düzensiz görünebilir. Bunu aşmak için kullanılabilecek teknikler var (yukarıda belirtilen planlanmış renk havuzunda olduğu gibi), ancak tam olarak planladığınız yerde renk değişikliklerini içeren çok özel bir çizgili tasarım istiyorsanız, kendiliğinden şeritlenen iplik ilk tercihiniz olmayabilir.
  • Kendinden çizgili iplik, düz renkli iplikten daha pahalıdır. .Aynı iplik hem katı hem de kendinden çizgili renklerde mevcutsa, katı başına top başına kaç ons iplik elde ettiğinizi kontrol edin ve karşılaştırın. Her iki topun da aynı perakende satış fiyatına sahip olduğunu öğrenebilirsiniz, ancak kendinden çizgili topta daha az iplik elde edersiniz. Bu her zaman böyle değildir (eğer alternatif farklı renkteki birçok topu almaksa, maliyet yine de katı renklerle artabilir) ancak iplik satın alırken dikkat etmeniz gereken bir şey var.
  • Kendinden çizgili ipliklerde her desen iyi görünmez . Seçtiğiniz iplikle, değişen kanca boyutuyla, vb. İşe yarayacak bir desen bulmak biraz denenebilir. İyi haber, tasarımcının çözdüğü çok sayıda kendinden çizgili tığ işi deseni olduğu. Senin için problemler!


Sürprizlere hazır olun!

Kendinden çizgili iplik de dahil olmak üzere her türlü alacalı / çok renkli iplikleçalışırken , projeniz beklediğinizden farklı görünebilir. İplik topuna bakmaktan renklerin projenin kendisinde çalıştıklarında nasıl ortaya çıkacağını söylemek kolay değil. Düz renk tasarımı için tığ işi bir desen izliyorsanız, desenin kendiliğinden şeritlenen iplikten nasıl çıkacağını beğenmeyebilirsiniz. Kendi tasarımınızı oluşturuyorsanız, istediğiniz efekti elde etmek biraz deneme yanılmayabilir.

Bu sürpriz unsuru ne dezavantaj veya avantaj değildir. Hoş bir sürpriz mi yoksa hoş olmayan bir sürpriz mi olacağını tahmin etmek imkansız. Sonuçları tahmin edemeyeceğiniz herhangi bir kendinden çizgili iplik projesine girmeyi bilmek önemlidir, bu yüzden bu projelere açık bir zihinle ve tam olarak sizin için işe yaramazsa izini değiştirme isteğiyle yaklaşmak istiyorsunuz. .

Tığ İşinde Kendinden Şerit İpliği Nasıl Kullanılır?

Kendinden çizgili iplikleri kroşe makinesi olarak kullanmakta yeniyseniz, size yardımcı olacak bazı ipuçları:
  • Kendinden çizgili bir iplik olarak özel olarak etiketlenmiş veya gözden geçirilmiş ipliği arayın. Birçok çok renkli iplik türü vardır ve hepsi kendiliğinden şeritlenmeyi yapmaz, bu yüzden istediğiniz etki buysa onu arayın.
  • Kendinden çizgili ipliklerle tasarlanmış desenleri seçin . Tığ işi tasarımcıları, özellikle bükülmeleri çözen ve bu ipliğin tadını çıkarmanıza izin ve renkendiliğinden çizgili iplik kroşe desenleri oluşturdular. 
  • Çift iplikli tığ işi deneyin . Kendinden çizgili ipliği , tüm proje boyunca ikinci bir aynı renkli iplik ile birleştirin . Örneğin, kendinden çizgili ipliğinizle birlikte çift ​​telli masmavi bir iplik kullanın . Bu, kendiliğinden şeritlenen iplikten gelen renk değişimlerinden bağımsız olarak projeye çok uyumlu bir görünüm verecektir (çünkü bir iplik boyunca aynı renktedir).

Kendinden çizgili iplik, bazı dezavantajları olduğunu ve beklenmedik sürprizlerle karşılaşabileceğini bildiğiniz sürece, her türlü farklı proje için kullanmak için mükemmel bir ipliktir. Gizemi kucakla. Bununla iyi eğlenceler.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.