Yün İpliği Hakkında Her şey | KumasBilgi.com

Yün İpliği Hakkında Her şey


'Yünlü iplik' teriminin yünden yapılmış iplikle ilgisi yoktur, ancak aslında bir eğirme tekniğini ifade eder. İşlem, kamgarn yöntemle bükülmüş olana kıyasla mükemmel bir iplikten daha az oluşturur. Yünlü ipliğin daha kabarık olduğunu, genellikle değişen derecelerde kalınlığa sahip olduğunu ve sıcak, yumuşak triko yarattığını göreceksiniz.

Yün ipliği nedir?

Eğirme dünyasında, yün ipliği, elyafın hazırlanmasının özel bir yolunu ve çeşitli elyaflarda kullanılabilecek özel bir eğirme tekniğini ifade eder.

Kamgarn iplik eğirme yönteminin aksine, yün lif hazırlama, tüm lifleri dizmek veya liflerin aynı uzunlukta olduğundan emin olmakla ilgili değildir. Lif yünlü bir tarzda büküldüğünde, çekim bölgesinde büküme izin verilir. Bu, bükümün, fiber kaynağından inceltilmeden önce elyafta işlendiği anlamına gelir.

Spinner Lingo: 'Çekim bölgesi', iplikçinin elleri arasında liflerin ayrıldığı ve eşitlendiği alan arasındaki alandır. Kamgarn ipliğinde, büküm çekim bölgesinden sonra ve yün ipliğinde, çekim bölgesi içindedir. Aynı zamanda 'çizim üçgeni' olarak da adlandırılır.

İpliği çok fazla kontrol etmeye çalışmak sadece sorun ve daha yavaş bir işlemle sonuçlanır. Lifler eğirme işleminden önce düzenlenmemiş olduğundan, bu ipliğin kamgarn ipliklerde bulunmayan hava cepleri vardır. Bu da yün ipliklerini daha yumuşak, yumuşak ve sıcak hale getirir.

Meseleleri daha da karmaşıklaştırmak için bazı iplikler hem yün hem de kamgarn olabilir. Bu genellikle, daha önce eğrilmiş bir yün ipliği kamgarn tekniği kullanılarak cevap verildiğinde gerçekleşir. Bu iplikler, iplikçinin kullandığı tekniğe bağlı olarak yarı yün veya yarı kamgarn olarak adlandırılabilir.

Yün İpliklerin Artıları ve Eksileri

Örücüye, yün iplikler ile çalışmak güzel ve hayal edebileceğiniz en sıcak giysilerden bazılarını oluşturmak için kullanılabilir. Bununla birlikte, bu iplik liflerin daha gevşek - veya daha fazla serbest biçimli eğrilmelerinin bir sonucu olan bazı dezavantajlara sahiptir.

  • Yünlü iplikler, dikişlerin etrafında bir halo üretme eğiliminde olduklarından iyi bir dikiş tanımı sağlamamaktadır. Stockinette ve Garter gibi basit dikişler için bu iplikleri kullanın.
  • Yünlü iplikler çok güçlü değildir, ancak katlama kuvvetini artırabilir. Yine, iplikçilik bir eğirici gerektirir ve katlanmış yün iplikleri bulabilirsiniz. İplikleri ve projeleri eşleştirirken kumaşın gücünü aklınızda bulundurun. Zayıf iplikler tıknaz bir atkı için harika olabilir, ancak süveterin aşınmasına dayanamaz ve kesinlikle çorap giyemez.
  • Yünlü iplikler normal aşınma ile zaman içinde kolayca hissedilir veya hap olabilir. Bu yine gevşek elyaf yapısından kaynaklanmaktadır ve yün iplikleri ile yapılan giysiler için özen gösterilmelidir.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.