Tığ Örgü Çorap İpliği Seçimi | KumasBilgi.com

Tığ Örgü Çorap İpliği Seçimi


Çorap ipliği hem belirli bir iplik cinsini hem de genel bir iplik kategorisini ifade eder.

Gevşek bir şekilde tanımlanmış olan çorap ipliği, elbette, çorap örme için kullandığınız herhangi bir ipliktir . Dantel ağırlıklı veya kamgarn olabilir ve güneşin altındaki herhangi bir elyaftan yapılabilir.

Farklı iplik çeşitleri ile farklı amaçlar için farklı çoraplar yapılabilir. Yatağa giydiğim süper kalın çoraplar , yürüyüş botları için harika kamgarn çoraplar ve daha geleneksel çorap ipliği kullanan bol çoraplar örebilirsiniz.

Ancak çoğu çorap ipliği, bu amaç için özel olarak geliştirilen ipliktir. Genellikle hafiftir ve çok küçük iğnelere örülür.

Çorap ipliği genellikle kumaşı daha dayanıklı hale getiren bir elyaf karışımıdır. Bir çorap için normal yün ipliği kullanılabilirken, birçok insan çorap için superwash yünü tercih eder çünkü bir çamaşır makinesinde yıkanabilir.

Çoraplar için en iyi seçenekler, yün karışımlarını ve dayanıklılık için biraz naylon eklenmiş hemen hemen her türlü ipliği içerir.

Çorap ipliği hakkında araştırmalarımız, çoraplar için en iyi ipliklerin elastik olduğunu söylüyor, çünkü bir ayağın etrafında gerilmeleri, sonra giyerken ayağa yapışmaları gerekiyor; çoraplar ayağa sürtündüğü için, ayakkabı giyildikçe veya toprağa sürüldüğü için ve elyaf üzerine çok fazla baskı uyguladığı için aşınmaya karşı dirençlidir; ve nem yönetimi, çünkü ayakların terlemesi ve çorapların, iyi hissetmek (kokmaması) için o nemi emmesi veya alması gerekir.

Pamuk hissini seviyorsanız, yün ile yüzde 50 pamuğa kadar karışan bir iplik düşünün. Bu, çoraplar veya diğer giysiler için mümkün olan en korkunç lif karışımlarından biridir, çünkü her lif diğerini mükemmel bir şekilde tamamlar ve karışımın gücünü arttırmadan zayıflıklarının üstesinden gelmesine yardımcı olur.

Örneğin, pamuk nemi emmek için mükemmeldir ve ıslandığında gerçekte güçlenirken, yün eklemek yumuşaklık, sıcaklık ve gerginlikten kurtulmak için sadece pamukla elde edebileceğinizden daha iyi bir yetenek sağlar.

Çorap örme konusunda yeniyseniz, muhtemelen çorap ipliği olarak adlandırılan ipliklerle başlamak isteyeceksiniz, çünkü bunlar çoraplar için yapılmamış benzer ağırlıktaki ipliklerden daha dayanıklı ve yıkanması daha kolay olma eğilimindedir.

Tabii ki, diğer iplikler kullanmayı da tercih edebilirsiniz, ancak geleneksel bir çorap ipliğinin yanı sıra, ayağa kalkmaya dayanamadıklarını da bilirsiniz. Örneğin, ayakkabı giymek istemeyeceğiniz çoraplarla bitebilirsiniz; örneğin, içeri girme ve giyilmemesi nedeniyle hayal kırıklığına uğramadığınızdan emin olabilirsiniz.

Çorap deseninde olmayan bir ipliği denemek istiyorsanız, bir renk örneği örün ve bir süre etrafta taşıyın. Bir ayakkabı içinde olmayı taklit etmek için kuvvetlice ovalayın. Hemen aşınmış görünmeye başlarsa, çoraplar için en iyi seçenek değildir.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.