Ütü Yaparken Nelere Dikkat Etmeli | KumasBilgi.com

Ütü Yaparken Nelere Dikkat Etmeli


Ütü yapmayı seven kadın hemen hemen yok gibidir. Tekstil-TR olarak size sunacağımız tavsiyelerle ütü yapmanın sıkıntısını biraz da olsa hafifleteceksiniz

Çamaşır makinası evimize girdiğinden beri daha çok giyinir olduk ve tabi daha çok çamaşır yıkmak durumunda kaldık..Yıkanmış çamaşırları ütülenmek üzere birikmiş olarak gören biz kadınların hele de ütü sevmeyen kadınların, ütü yapmayı kolaylaştıracak bilgileri fark etmesi işini biraz daha kolaylaştıracak..

Zor ütülenen kumaşlar

Bazı kumaşlar ütüye karşı dirençlidir biz kadınları canından bezdirir.Bu gibi durumlarda ütü suyunuzun içine birkaç damla çamaşır yumuşatıcısı ekler ve ütü uygulanacak kumaşlara sıkarsanız malzemenin daha kolay ütülendiğini göreceksiniz.Hem de yumuşatıcı sayesinde kıyafetleriniz mis gibi kokacak.

Pantolon çizgisi yapmak zordur

Pantolon ütülemek diğer kıyafetler göre daha zordur. Ütü çizgisini elde etmek her zaman aynı çizgiyi tutturmak için paçalardan başlayarak ve diğer elinizle çizgiden tutup hafifçe çekerek uygulama yaparsanız işiniz oldukça kolaylaşır.

Gömlek kolları da ütü yapmanın en zorlu kısmıdır

Gömlek kollarını ve manşetlerini öncelikle iç kısmından ütülemek hem daha geç kirlenmesine hem de yaptığınız ütüden üstün verim almanıza sebep olur..Bizden söylemesi..

Viskon bluzlar nasıl ütülenir?

Viskon bluzlar pratikte daha yumuşak oldukları için bu tip kıyafetlerimizi masanızın gövdesine geçirerek ütü yapmaya çalışmak deformasyona neden olur.Bu yüzden böylesi kumaşları ütülerken masanın üzerine yayarak ve minimum sıcaklık seviyesinde uygulama yapmak gerekir..Sonuç ise mükemmel..

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.