Kuş Tüyü Şilte Nedir? | KumasBilgi.com

Kuş Tüyü Şilte Nedir?


Kuş tüyü şilteler, pamuklu şiltelerde olduğu gibi hazırlanır ancak astar olarak özel sık dokulu bir kumaş kullanılır.

Kuştüyü Şilte Tanıtılması

Daha rahat ve daha konforlu olması istenilen oturma gruplarının şiltelerinde kuş tüyü kullanılır. Yumuşak ve elastiki olmasından dolayı üzerinden yük kalkan şilte esneyerek tekrar eski hâline gelir. Pamuklu şiltelerde olduğu gibi hazırlanır ancak astar olarak özel sık dokulu bir kumaş kullanılır.

Kuş Tüyü Şilte Çeşitleri

Kuş tüylü şilteler de aynı pamuklu şilteler gibi duvarlı ve duvarsız olarak yapılır. Duvarsız olarak yapılanlar genellikle kaliteli olması istenen fakat ekonomikliği ön planda olması istenen işlerde uygulanır.

Kullanıldığı Yerler

Kuş tüyü, döşemecilikte kullanılan en pahalı dolgu gereçlerinden biridir. Döşeme işlerinde, minder ve yastık yapımında, dolgu gereci olarak kullanılan kuş tüyü kuş, ördek, tavuk, kaz gibi hayvanların tüylerinden elde edilir. 

Tüyler önce temizlenir, kurutulur ve özel makinelerle sert kısımları ayrılarak atılır. Böylelikle gayet yumuşak hafif ve uçucu bir dolgu kütlesi elde edilmiş olunur. Renkleri gri ve beyaz olan kuş tüyleri lüks istirahat mobilyalarında, yastık ve yorganlarda kullanılır. Piyasada kilo ile ya da özel torbaları içinde satılır. 

Rahatlığın ve konforun ön plana çıktığı koltukların minderlerinde ve baş yastıklarında kullanılır. Yumuşak ve elastiki olan bu şilteler üzerlerinden yük kalktığı zaman en kısa sürede eski hâllerini alır. Bu özellik, kullanılan kuş tüyünün özelliklerine bağlıdır.

Yapım Teknikleri

Kuş tüylü şiltelerin hazırlanışı pamuklu şiltelerin hazırlanışı ile aynı özelliklerdedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, astar bez olarak kullanılacak bezin sık dokulu kaput bezi olmasıdır. Duvarlı olarak yapılacak olan kuş tüylü şiltelerde de pamuklu şiltelerde olduğu gibi mutlaka düğme uygulaması yapılmalıdır.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.