Merino Yün Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları | KumasBilgi.com

Merino Yün Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları


Termal koruma özelliği bulunan merino yün; yazın serin, kışın sıcak tutarak vücut ile çevre arasında bariyer görevi üstleniyor. Güneşin zararlı ışınlarına karşı +30 UV koruması sağlarken yumuşacık dokusuyla keyifli bir kullanımı beraberinde getiriyor. Ciltteki nemi ağırlığının %30’una kadar emerek, ciltten uzaklaştırıyor. Ayrıca ıslandığında çok hızlı kuruyor. Mikro iklimlendirme ile cildinizin ideal nem oranında kalmasını sağlıyor.

İpeksi yumuşaklık

18,5 mikron inceliğindeki süper-ince Merino yün tüm gün kolay hareket etmenizi sağlar. İnce ve ipeksi yapısı kaşındırmaz.

Nefes alabilen yapı

Yazın serin, kışın sıcak tutabilmek için 150-180 g/m2 ağırlığındaki Merino yünü ister iç giyim olarak ister dış giyim olarak kullanabilirsiniz.

Cilt alerjilerini azaltır

Merino yünü cilt etrafında mikro iklim oluşturur. Hipo-alerjeniktir. Egzama, alerji ve hassas ciltler için tüm kumaşlardan daha iyidir.

Kötü kokuları engeller

Merino yünü doğal olarak terlemeye neden olmaz. Anti-bakteriyeldir. Terleme sonucu oluşan bakterilerin yaydığı kokuları engeller.

Uyku rutinlerini iyileştirir

Araştırmalar, Merino yünü ürünlerle uykuya daha kolay geçildiğini ve daha kaliteli bir uyku deneyimi sunduğunu kanıtlıyor.

Nemi yalıtır

Yün kendi ağırlığının %30’u kadar nemi absorbe eder. Eğer Merino yünlü ürününüz ıslanırsa, sentetik veya pamuklu ürünlere göre çok daha hızlı kuruyacaktır.

Anti-ultraviyole

Merino yünü doğal olarak güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır. Merino yünlü giysiler 30+ UV koruma sağlar.

Alev almaya dayanıklı

Merino yünü yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır ve çabuk tutuşmaz. Merino yünü yansa bile sentetik kumaşlar gibi eriyip yapışmaz ve kötü koku yaymaz.

Yenilenebilir

Merino koyunlarının yünleri her yıl yenilenir. Bu nedenle Merino yünü yenilenebilir bir kaynaktır. Merino yünü doğa dostudur.

Kolay bakım

Çamaşır makinesinde yıkanabilir. Asarak veya sererek hızlıca kurur. Merino yün giysiniz bir sonraki maceranıza hazır olur. Kırışmaz.

  • Giysinizi daha uzun ömürlü kullanmanız için bazı ipuçları:
  • Ürünün tersini çevirerek yıkayın.
  • Yıkamadan önce fermuarlarının kapalı olduğundan emin olun.
  • Beraber yıkadığınız tüm ürünler için fermuarları kapalı konuma getirin.
  • Yumuşatıcı kullanmayın. Yumuşatıcı kullanırsanız ürünü yeniden yalnızca sıvı deterjan kullanarak yıkayın.
  • Kesinlikle ağartıcı, çamaşır suyu vb ürünler kullanmayın.
  • Ortalama uzunluktaki yıkama programlarında 30°C’de, yüksek olmayan devirlerde yıkayın.
  • Asarak veya sererek, havadar bir yerde kurutun.
  • Yünün tüylenmesi normaldir. Tüylenmeyi gidermek için fermuarları kapatılmış, zımba,taş vb delici aksesuarları olmayan, açık renkli jeanlerinizle birlikte yıkayarak tüylenmeyi giderebilirsiniz.
  • Ürün üzerindeki diğer tüm talimatlara uyun.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.