Cupro Elyaf/Kumaş Nedir? | KumasBilgi.com

Cupro Elyaf/Kumaş Nedir?


Cupro Elyaf Özellikleri

Cupro kısa pamuk liflerinden oluşan pamuk artıklarının saflaştırılmasıyla elde edilen rejenere selülozik bir elyaftır. Saflaştırma işleminin ardından kimyasal süreçlerden geçen cupro ipliği, pamuk ipliğinden daha yumuşak ve daha pürüzsüz bir doku kazanmaktadır.

Normalde pamuk elyafının atık olarak ayrılan bir kısmından teknolojik süreçlerle elde edilen cupro dünyamızın sınırlı kaynaklarının etkili kullanımını desteklemesi yönüyle ön plandadır. Böylece önceden kullanılmayan bir kaynaktan çok değerli bir kaynak yaratımı sağlanmış olur.

Ayrıca çevreye zarar vermeden toprakta kısa sürede çözünebilen yapısı ve pamuk elyafının sürekli üretiminin olması dolayısıyla sürekli yenilenebilir bir kaynaktan gelmesi de çevre dostu olmasını destekler niteliktedir.

Cupro Kumaşların Özellikleri

Cupro kumaşlar pamuk gibi nefes alır, dökümü güzeldir ve teninizde ipek hissi yaratır. Doğal elyaflarla sentetik elyafların en iyi yönlerini bünyesinde toplayan Cuprodan elde edilen kumaşlar ipeksi dokunuşlarıyla ilk andan itibaren farkını belli etmektedir. Kumaş yüzeyi oldukça yumuşak ve pürüzsüzdür ve ciltle dost bir yapıdadır.

Cupro Kullanım Alanları:

Vücuda hoş bir biçimde saran dökümlü özellikleriyle şık elbiseler, bluzlarda kullanım için çok uygundur.


Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.