PoliViskon Kumaş Nedir? | KumasBilgi.com

PoliViskon Kumaş Nedir?


PoliViskon Kumaş Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Yaz aylarının gelmesi ile yazlık kumaş türleri araştırılmaya başlandı. Poliviskon kumaş da sürekli sorulmakta ve özellikleri merak edilmekte. Peki poliviskon kumaş nedir ve özellikleri nelerdir tek tek açıklayalım.

Poliviskon Kumaş Nedir?

Poliviskon kumaş aslında viskon kumaşların polyester karıştırılmış halidir. Poliviskon kumaşlarda ağırlıklı olarak polyester kullanıldığı için özellik olarak viskon kumaşlara benzemezler. Özellik olarak polyester kumaşlara daha yakınlardır.

Poliviskon Kumaş Özellikleri ve Sık Sorulan Sorular

Poliviskon kumaş alanlar neden bu kumaşı alıyorlar ve kumaş hakkında neler soruluyor hepsini aşağıda derledik. Tüm bunların dışında farklı sorularınız var ise yorum olarak yazabilirsiniz.

PoliViskon Kumaş Neden Tercih Edilir?

Polyester karışımı bir kumaş olduğu için gösterişlidir bu sebeple takım elbiselerde çokça tercih edilir. Bunun yanı sıra fiyatının da diğer kumaş türlerine göre daha uygun olması poliviskonu tercih sebebi haline getirmektedir. Kırışıklığa karşı da nispeten dayanıklıdır.

PoliViskon Kumaş Hangi Mevsimde Giyilir?

Poliviskon kumaş yazlık mı kışlık diye çok soru gelmektedir. Genel olarak kışın tercih edilen bir kumaştır ancak bu kumaşın ince ve kalınlığına göre değişmektedir. Poliviskon kumaş alanlar genelde yazın yaktığını söylerler.

Poliviskon Sağlıklı mı?

Polyester kumaşın kimyasal olduğu bilinmelidir. Kimyasal kumaşlarında ne kadar sağlıklı olduğu sürekli tartışılmaktadır. Ancak polyester kötüdür demek de günümüzde çok doğru değildir. Çünkü pamuk, yün diye satılan kumaşların dahi bir çoğu kimyasal işlem görmektedir.

Poliviskon Kumaş Terletir mi?

Viskon kumaşlar terletmeme özelliği ile meşhur olmuş kumaşlardır. Poliviskon kumaş ise ne kadar viskon ne kadar polyester kullanıldığına göre terletmesi de değişmektedir. Kalitesiz polyester ve az oranda viskon tercih edilmiş ise terletir.

Poliviskon Kalın mıdır?

Bu iplik kalınlığına göre değişmektedir. Piyasa da hem kalın hem incesi mevcuttur. Ekseriyetle kalın kumaşları üretilmektedir.

Poliviskon Kumaş Esnek midir?

Piyasada ceket ve takım elbise için kullanılan poliviskon kumaşlar gördüm ancak hiç biri esnek değildi. Ancak bazı firmaların üretimde likrada karıştırdığını ve bu sayede kumaşı esnek yaptığını duymaktayız. Esnekliği tamamen üretiminden kullanılan likra dediğimiz esnek life bağlıdır, likralı üretilmişse esnektir. Değilse esnemez.

Poliviskon Kumaş Naylon mu?

Bazı kesimler polyestere naylon demektedir. Eğer kumaşta da %80 gibi bir oranda polyester kullanılmış ise o ürün naylonumsudur. Böyle kumaşlara naylon denebilir.

Sizde pardesü veya takım elbiseleriniz için poliviskon kumaş tercih edebilirsiniz. Kaliteli poliviskon kumaş istiyorsanız polyester oranının en azından %70 altında olmasına dikkat edebilirsiniz. Eğer polyester oranı çok yüksek bir ürün almışsanız özel gün ve gecelerde 2-3 saatliğine tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.