(Giza) Mısır Pamuğu Nedir? | KumasBilgi.com

(Giza) Mısır Pamuğu Nedir?


'Giza' ismi Mısır'da üretilen ekstra uzun elyaflı pamuğun adıdır. Nil Vadisinin rutubetli iklim şartları ve zengin toprakları uzun elyaf üretimi için mükemmel şartları oluşturmaktadır.

Giza Elyafı Fiziksel Özellikleri


Giza pamuğunun ştapel uzunluğu 1 1/2 içnten 2 1/4 inçe kadar değiştirmektedir. Elyaf uzunluğu diğer pamuk çeşitlerine göre daha uzun olduğundan dolayı çok ince iplik numaralarının üretilmesi mümkün olmaktadır. Giza ürünleri tüketicilere nasıl bir avantaj sağlamaktadır.

%100 Giza'dan üretilen tekstil ve giyim ürünlerinde Upland yada Upland/Normal karışımlı ürünlerden çok daha yüksek mukavemete sahip olmaktadır. Giza elyafının inceliği ise verilen iplik numarasından daha çok elyafın eğrilmesini sağlamakta ve buda kumaşta yumuşaklığı dökümlülüğü ve renk parlaklığını arttırmaktadır. Giza pamuğu Upland pamuğu arasındaki en önemli fark elyaf uzulunluğu ve mukavemettir.

Amerika'da pamuk 1 inç ve 3/8 yada daha uzun ise ELS yada Giza olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca mukavemet ve düzgünlük değerleri Upland pamuğundan dikkat çekici biçimde yüksektir.

Giza Pamuğu Özellikleri

Giza elyafı çok yumuşak, parlak ve mukavimdir. Giza pamuğunu yüksek kaliteli kılan özelliklerinden bir diğeri de sıvıyı absorbe etme gücüdür. Bu özelliği sayesinde boyanın çok daha iyi emilmesini sağlayarak, diğer pamuklara kıyasla ürünün çok daha uzun süre renk canlılığını muhafaza etmesini sağlamaktır.

Giza Pamuğu Nerelerde Kullanılır?

Giza pamuğu, lüks ve üst gelir grubuna hitap eden dünya markaları tarafından tercih edilmektedir. Biz dünyada kabul görmüş Giza pamuğundan elde ettiğimiz kumaşları mükemmel işçilik ve itina ile birleştirilerek ürettiğimiz gömlekleri siz değerli müşterilerimizin kullanımına sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.