Modakrilik Kumaş Özellikleri | KumasBilgi.com

Modakrilik Kumaş Özellikleri


Modakrilik, sentetik bir kopolimerdir. Modakrilik elyaflar; hafif, yumuşak ve yün benzeri bir his verir. Kolayca boyanabilirler, şeklini korur ve kuruması kolaydır. Modakrilik lifleri, kimyasallara ve çözücülere karşı güçlü bir dirence sahiptirler. Çok iyi renk haslığı vardır. Esnektir, şeklini korur ve buruşmaya ve kırışıklıklara karşı dayanıklıdır.

Modakrilik son zamanlarda giyim eşyalarında benzer malzemelerin hissi nedeniyle kaşmir için daha az pahalı bir alternatif olarak kullanılmıştır. Modakrilik, güvelere, yağlara ve kimyasallara dayanıklıdır ve güneş ışığından kaynaklanan bozulmaya karşı çok dayanıklıdır.

Modakrilik Özellikleri Nelerdir

Modakrilik, akrilik ile benzer özelliklere sahiptir. Bununla birlikte, modakrilikler alev geciktiricidir ve kolay yanmazlar. Lifleri tutuşturmak zordur ve kendiliğinden söner. Modakriliğin alev geciktirici özelliklerine ek olarak, yün ile kıyaslanabilir nispeten yüksek dayanıklılığa sahiptir. Modakrilik lifleri aşınmaya karşı orta derecede dirençli ve çok düşük mukavemete sahiptir. Aynı zamanda büyük boyutsal stabiliteye ve yüksek elastik toparlanmaya sahiptirler.

Modakrilik Kullanım Alanları

Modakrilikler, esas olarak, çevre direncinin veya alev geciktiriciliğinin gerekli olduğu veya gerekli olduğu uygulamalarda kullanılır. Modakrilikler, alev geciktirmeyi nispeten düşük bir yoğunlukla kombine etme yeteneğine sahiptir, bu da koruyucu donanımın rahatsız edici derecede ağır olmadığı anlamına gelir (yani, elektriksel astarlar tarafından giyilen gömlekler ve pantolonlar). Alev geciktirici ve düşük yoğunluğun kombinasyonu da mobilyalarda, perdeliklerde ve dış mekan kumaşlarında kullanışlıdır



Modakrilikler, kürk benzeri kumaşlarda, saçlarda, peruklarda ve polar kumaşlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır. Çeşitli lif formlarını karıştırarak gerçekçi bir kürk görünümü yaratmak kolaydır. Kumaşlar daha sonra kürke daha yakın bir benzerlik oluşturmak için kesilebilir veya kabartılabilir. Modakriliğin ısıya duyarlılığı, peruk ve postişin kıvrılmasına ve ısıdan zarar görmesine izin verir. Modakrilikler aynı zamanda polar, örgü-havlı kumaş destek kumaşları ve endüstriyel kumaşlarda da kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.