Şantuk Kumaş Nedir, Özellikleri ve Kullanım Alanları | KumasBilgi.com

Şantuk Kumaş Nedir, Özellikleri ve Kullanım Alanları


Şantuk Kumaş Nedir ve Hangi Alanlarda Kullanılır?

Polyester ve ipek gibi çeşitleri olan ve birçok farklı alanda kullanılan şantuk kumaş nedir? Kumaşın genel olarak özellikleri nelerdir ve hangi alanlarda kullanılır gibi sorulara değineceğiz. Kumaş hakkındaki bilgileri ve kendi yorumlarımızı sizlerle paylaşacağız.

Şantuk Kumaş Nedir?

Şantuk denince ilk akla gelen kalitesi ile nam salmış ipek şantuk kumaşlardır. Bu kumaş orta ağırlıkta olan, düz dokunan ve ipeğimsi düğümleri olan bir kumaştır. Pürüzlü yüzeye sahiptir. Keten, ipek karışımı modacıların çok sevdiği şantuk kumaşlardandır. Kumaşın ışık oyunlarına elverişli olması, saf ve temiz olması bu sevginin sebebidir.

Günümüzde her ürünün çakması ve daha uygun fiyatlısı mutlaka piyasaya sürülüyor. Şantuk kumaş ipekten üretildiği için metre kareye vurulduğunda bir hayli pahalıdır. Bu sebeple kumaşın polyester olanı üretilmiş ve daha uygun fiyatlarla piyasaya sürülmüştür. O sebeple aktardığımız özellikler üründen ürüne değişiklik gösterebilmektedir.

Şantuk Kumaş Özellikleri:

  • Günlük değil daha çok özel günler için tercih edilen bir kumaştır.
  • Viskon, naylon, akrilik, ipek, yün gibi birçok farklı maddeden üretilebilmektedir. Fark yaratmak için iki veya daha fazla hammaddenin karıştırılarak üretildiği şantuk kumaşlarda vardır.
  • Kullanım alanı geniştir.
  • İnce ve kalın modelleri vardır.
  • Genelde fazla esnemeyen bir kumaştır. Üretimde likra kullanımı pek görülmez.
  • Polyester olanları perde gibi ev dekorasyon ürünlerinde daha çok kullanılmaktadır.
  • İpek şantuk abiyeler nispeten diğer ürünlere göre pahalıdır.
  • İpek şantuk için sadece kuru temizleme önerilmektedir. Diğer keten, pamuk veya polyester ürünler düşük derecelerde makinede yıkanabilmektedir.

Şantuk Kumaş Nasıl Bir Kumaştır?

Alacağınız kumaştan önce o kumaşı nerede kullanacağınız önemlidir. Örneğin ev dekorasyon için bir kumaş arayışınız var ise yüksek ücretler vererek bir ipek şantuk almasına bizce gerek yok. Ancak özel günler için elbise arıyorsanız da biraz paraya kıyarak ipek şantuk almanızı öneririz. Çünkü ipek şantuk kumaş hem rengi güzel gösteren hem de sizi rahat ettiren bir kumaştır. Polyester gibi yakmaz ve terletmez. Katılacağınız etkinlikte elbiseniz kesinlikle fark yaratır.

Şantuk kumaşlar hakkında bilgi vermeye çalıştık. Sizinde eklemek istediğiniz var ise aşağıdan yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.
Dokuma şantuk kumaş

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.