Selanik Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır? | KumasBilgi.com

Selanik Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır?


Selanik Kumaş Nasıl Bir Kumaştır

Selanik kumaş, tek iplikli, iri örgülü ve incili görünümlü örme bir kumaştır. Çift plakalı interlok ve ribana makinelerinde yapılır. İki yüzlü farklıdır. Üretime göre ince ve kalın modelleri vardır. Ceket, kazak,hırka gibi ürünlerde çokça kullanılan bir kumaş türüdür.

Satın almak istediğinizde tam ve yarım selanik örgü olarak iki farklı selanik kumaş görürsünüz. Tam selanik kumaşların yüzeyinde görülen ilmekler yarım selanik kumaşa göre daha büyüktür. Bunun haricinde iki kumaş arasında çeşitli örme farklılıkları da mevcuttur.

Selanik Kumaş Kışlık Mı?

Selanik kumaş ince ve kalın olarak ayrı şekilde üretilmektedir. Ancak bizim piyasada gördüğümüz selanik kumaşlar genelde kalın ve kışlıktır.

Selanik Kumaş Esnek Midir?

Selanik kumaşlar fazla esnemeyen kumaşlardandır.

Selanik Kumaş Terletir Mi?

Terletme kumaştan kumaşa farklılık göstermektedir. Her kumaş türünün kendine göre avantajlı ve dezavantajlı olduğu noktalar vardır. Örneğin %100 polyester kumaşlar kışın soğuk tutarken yazında terletmektedir. Ancak fazla kırışmazlar ve hafiftirler. Bu sebeple %100 değilde %50 polyester kumaşlar tercih edilir.

Kumaş akrilik ise daha yumuşak olur, kolay yıkanır ve çabuk kurur. Yün ise daha sıcak tutar ve kışın çokça tercih edilir.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.