Angora Kumaş Nedir? Özellikleri ve Yıkama Önerileri | KumasBilgi.com

Angora Kumaş Nedir? Özellikleri ve Yıkama Önerileri



Angora, sonbahar-kış kumaşının en popüler çeşitlerinden biridir. Bu tür bir malzemeden yapılmış olan şeyler yalnızca ısıyı mükemmel bir şekilde tutmakla kalmaz, aynı zamanda yumuşaklıklarıyla da ayırt edilir. Bu malzemeye daha yakından bakalım, kompozisyonuna, özelliklerine ve uygulamalarına bakalım.

Angora Kumaş Nedir?

Angora, Angora keçilerinin aşağısından yapılmış bir Türk kumaşıdır, bu yüzden böyle bir isim aldı. Artık benzer malzeme Angora tavşanlarının aşağılarından da üretilmektedir. Maalesef, yeterli güçte farklı değildir, bu nedenle bu tür bir malzemenin çok sayıda bileşiminde ek elyaflar vardır. İnce yün yünlü dokuma yapma sık vakalarıancak böyle bir kumaş, gerçek Angora malzemesinde bulunan tüm karakteristik özelliklere sahip değildir.

Kumaşın doğal rengi beyaz, gri ve siyahtır. Neyse ki, bu tür elyaflar boyama işlemine mükemmel bir şekilde uygundur, bu nedenle raflarda Angora'dan yapılmış çeşitli elbiseler ve takımlar bulabilirsiniz. Angoranın ayırt edici bir özelliği yumuşak yalıtımdır. Ek olarak, doğal ürünler o kadar önemsizdir ki neredeyse ağırlıksız görünmektedir.

Angora keçisinin doğal kabartması, işlem zorluğu ile karakterize edilir, lifler kuvvetle elektriklenip kayabilir. Bu nedenle, tekstiller genellikle kabartmak ve başka malzemelerin ilave edilmesinden oluşan bir karışımdan yapılır.

Angora kumaşındaki bileşimin en yaygın kombinasyonları şunları içerir:

  • ·         % 70 Angora keçisi aşağı ve% 30 naylon;
  • ·         % 50 aşağı,% 25 merinos kürk ve% 25 sentetik elyaf;
  • ·         % 40 angoranın, diğer yün türlerinin% 50'sinin ve% 10 naylonun;
  • ·         % 70 yün ve% 30 doğal ipek;
  • ·         % 15 angora,% 10 yün lifleri,% 50 viskon ve% 25 naylon.

Keçi yünü bu malzemenin bileşiminde mevcutsa, ürün etiketinde iki Latin harfinin “WN” kısaltmasını bulabilirsiniz. Eğer angorada bir tavşan kabartması varsa, ürün üzerine “WA” harfi yazılacaktır. Sıklıkla karşılaşılan durumlar, benzer liflerin kombinasyonlarıdır. Unutmayın ki üründe bulunan Angora keçi kabartması oranı ne kadar yüksekse, değeri o kadar yüksek olur.

Nispeten ucuz bir malzemede,% 20'den fazla doğal yün yoktur. % 80 Angora içeriği olan kumaşların özel sürümleri çok pahalı olabilir ve nadiren kitlesel pazarda görünebilir. Bu tür malzemelerden seçkin Moda Evi'nden elbiseler ve kostümler dikin. Kompozisyonunun% 25 ila 30'undan oluşan tekstilde, ısı yalıtım özellikleri ve özellikleri, neredeyse tavşandan yapılmış benzer malzemeler kadar iyidir.

Angora Kumaş Türleri

Hangi hayvanın kılının kullanıldığına (tavşan veya keçi) ve ek elyafların varlığına bağlı olarak, birkaç çeşit Angora kumaşı vardır.

Moher. Sadece elyaf uzunluğu 30 santimetreye ulaşabilen keçi tüylerinden yapılır. Daha yaşlı bir hayvanla, yoğunluğu arttırılmış yün elde edebilirsiniz. En yumuşak malzeme, yaşı 6 aya ulaşmamış bir kuzu yünden yapılır. Tiftik, tavşan tüylerini kuvvetle aşıyor.


Angora - saf tavşan kürkü. Fiber uzunluğu 20 santimetreye ulaşabilir. Bu tür lifler, yeterli işlem karmaşıklığı ile ayırt edilir, çünkü yün sürekli taramaya çalışır ve düzeltilmesi oldukça zordur. Bu nedenle, bu elyafların sadece% 20'si tekstile eklenir.

 


Lana yüksek maliyet ile karakterize edilen yüksek kaliteli malzemeyi ifade eder. Merinos yünü temelinde yapılır. Bu tür iki kumaş türü vardır: ince veya normal merinos kürkünden elde edilir. Bu tür bir malzemenin üretiminde daha yumuşak ve daha ince tüy kullanılır, bu tür bir kumaş nihayetinde o kadar hassas olur. 

Angora Metalik. Bu malzemenin bileşimi ayrıca gümüş kaplama ve polimer elyaflar dahil olmak üzere akrilik elyafları da içerir. Bu tür bileşenler sayesinde, aşağı yerinde kalır ve kumaştan çıkmaz. 

Akrilik veya viskon içeren. Bu malzeme ucuzdur, fakat aynı zamanda sıcak ve yumuşak kumaş seçeneklerine aittir. Örme bir örgüsüz kumaş oluşturmak için çoğunlukla elastan veya polyester de ilave edilir. 

Yumuşak sentetik örgülü kumaşlara atıfta bulunur, iyi kalitede bir angora taklididir. Çoğu zaman polyester ve elastan ilavesiyle yapılır. Kompozisyon doğal yün içermez. Angora yazılımı şekerleme ile veya şekerleme olmadan yapılabilir. Lurex ile birleştirirseniz, festival etkinliği için mükemmel olan malzemeler elde edersiniz. 


Angora Ürünlerin Yıkanması

Angora kumaşından yapılan şeyler dikkatli ve dikkatli bir tutum gerektirir. Bunları çok sık yıkamanız tavsiye edilmez. Finansal kaynaklar izin veriyorsa, ürünün kuruması daha iyidir.

Bir şeyi kendiniz yıkamayı tercih ederseniz, o zaman çok dikkatli yapılmalıdır. Su ile temastan bu yana, angora kıyafetleri sadece deforme olmaz, aynı zamanda büyük ölçüde büyük ölçüde değişir, bu özellikle sıcak su söz konusu olduğunda önemlidir. Benzer kumaştan ürünleri, hiç bir çaba sarf etmeden, çok ılık suda silmek gerekir. Suya birkaç yemek kaşığı bebek şampuanı ilave etmeniz önerilir. Bir şey diğerinden benzer bir çözümde birkaç dakika bekletilmelidir.


Her durumda ezilmiş olamaz. Bundan sonra, kıyafetler ılık suyla iyice durulanmalıdır. Ürünü angoradan çevirmeyin veya sıkmayın. Bir havluya yerleştirip ıslatmanız gerekir. Bundan sonra, şey düzenli olarak değiştirilmesi gereken kuru bir havluya da yayılır. Kumaş tamamen kuruyana kadar beklemeye hazır olun, bu uzun zaman alabilir. 

Angora Kumaş Nerelerde Kullanılır

Angora kumaş tekstil üretiminde geniş uygulama alanı bulmuştur.Çocuklar ve yetişkinler için bu malzemeden şeyler yapıyorlar - dikme şapkalar, eldivenler, eşarplar, kazaklar, bluzlar ve hatta çeşitli kostümler. Ayrıca, bu kumaştan yapılmış sıcak kareler veya pelerinler de bulabilirsiniz. İğne işi yapan birçok kadın, yetişkin veya çocuk gardırobunu dolduracak benzersiz şeyleri bağımsız olarak bağlamak için Angora ipliği almayı tercih ediyor. Bu tür bir ipliğin bileşimi genellikle tiftik veya angorayı içerir.


Son zamanlarda, çeşitli angora elbiseler çok popüler olmuştur. Çeşitli renkler ve farklı stillerle ayırt edilenler, temel gardıropta yer alabilir ve günlük görünümün temelini oluşturur. Orijinal sıcak angorov elbiseler kızlar ayrıca çeşitli etkinliklerde de giymeyi tercih ediyor. Benzer bir malzemeden dikilmiş bir elbise hakkında konuşuyorsak, o zaman genellikle bir ceket ve etek içerir.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.