Armürlü Kumaş Ne Demektir? | KumasBilgi.com

Armürlü Kumaş Ne Demektir?




Pantolondan perdeye, yatak örtüsünden koltuk döşemeye kadar birçok farklı alanda kullanılabilen armürlü kumaş nedir? Armürlü pantolon, armürlü gömlek ve gömlekte armür ne demek? Armür kumaştan ne dikilir ve bu kumaşın özellikleri nelerdir? Merak edilen birçok soruyu yazınızda buldum.


Armür işlemi için ilk işlem ağızlık açılmasıdır. Ağızlık aslında çözgü ipliklerinin arasındaki boşluktur. Bu ağızlıktan atkı ipliği geçirilir. Bu sayede çözgü ve atkı ipliği arasında bağlantı sağlanır ve bu şekilde dokuma örgüsü oluşturulur.

Armür çözgü ipliklerine aşağı yukarı hareket veren bir sistemdir. Bu işlem için bir armür örgü raporu oluşturulur ve hangi ipliklerin aşağıda veya yukarıda olacağı belirlenir. Bu sistematik plana armür raporu denmektedir.

Armür Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Çok amaçlı bir kumaştır. Çocuk giyim, pantolon, etek, gömlek, perde, döşeme gibi farklı farklı alanlarda kullanılabilir.

Günümüzde neredeyse her kumaştan yapılabildiği için ürünün özellikleri tercih edilen kumaşa göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Genel olarak dayanıklı kumaşlardır.

Armür Kumaştan Ne Dikilir?

Armür kumaşın birçok çeşidi vardır. Öncelikle armür işleminin hangi kumaşa yapıldığını ve kumaşın ağırlığını öğrenerek ne dikeceğinize daha kolay karar verebilirsiniz. Örneğin hafif bir kumaş ise armürlü gömlek dikebilirsiniz. Armürlü gömlekler son yıllarda çok trend bir üründür ve şık görünmektedir. Onun haricinde pantolon içinde armür kumaş kullanabilirsiniz. Eğer elinizdeki ürün ağır ise perde için düşünebilirsiniz. Kumaşın kullanım alanı sizin hayal gücünüze bağlı olarak değişebilmektedir. İsterseniz minder kaplama, yatak örtüsü veya koltuk döşeme içinde armürlü kumaşları tercih edebilirsiniz.

Armürlü kumaş nedir, özellikleri nelerdir ve nerelerde kullanılır sorularıma cevap buldum.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.