Koltuk, Kanepe Kumaş Türleri ve Özellikleri | KumasBilgi.com

Koltuk, Kanepe Kumaş Türleri ve Özellikleri



Kanepe malzemeleri: Mobilyalarınız için doğru kumaş seçimi

Kanepeler, her biri biraz değişik bir şey sunan (ve farklı fiyat noktalarına komuta eden) geniş bir malzeme yelpazesine sahiptir.

Seçim ezici olabilir, ancak yaşam tarzınıza bakarak seçeneklerinizi daraltabilirsiniz. Hane ile hayvanlar ve bir sürü çocukları olacak bir sofa yapılmış dayanıklı malzeme olan kolay temizlenebilir. Kendi başınıza veya bir çift içinde yaşamaktaysanız, biraz daha hassas bir şeyle kurtulabilirsiniz.

Ayrıca kanepenin ne kadar kullen temelcağını da düşünmelisiniz. TV'nizin önündeki en temel kanepe, söz gelimi bazen kullanım için tasarımı yapılmış bir odada olduğundan daha dayanıklı olmalıdır.

Okumaya devam edin ve daha yaygın kanepe döşeme kumaşları hakkında konuşacağız, bu şekilde hangi kanepe malzemesinin sizin için uygun olduğunu belirleyebilirsiniz.


Deri Kanepeler

Deri kanepeler alışılmış bir seçimdir. Doğru olanı seçin ve çekyatınız daima şık olacaktır.

İki tür deri olduğunu unutmamalısınız: hayvan derisinin niteliklerini gösteren doğal görünümlü anilin deri ve daha parlak pigmentli deri.

Deri Kanepe sizin için uygun mu?

Deri kanepeler lekelere ve çizilmelere karşı bir hayli mukavemetlidir. Ayrıca, su ve süngerle temizlenmesi kolaydır (çoğu sıvı, hızlı bir biçimde ıslanmaları koşuluyla iz bırakmaz).

Yüksek nitelikli bir deri kanepe için bir prim ödeyeceğinizi ve renk seçiminin diğer malzemelere kıyasla sınırlı olabileceğini unutmayın. Bununla beraber, bir deri kanepenin uzun ömürlülüğünü düşündüğünüzde, bu yatırım genelde öder. 

Polyester Kanepeler

Polyester, iplikler halinde bükülebilen ve kumaşa dokunabilen bir plastik biçimidir. Döşemede, genelde diğer bir malzemeyle beraber kullanılır – genelde akrilik (geleceğimiz).

Polyester Kanepe sizin için uygun mu?

Polyester elyaflar şekillerini iyi korur ve kolayca geri dönüştürülebilir (ama bu onları doğa dostu yapmaz.

Polyester ayrıca lekelere karşı bir hayli mukavemetlidir, ancak yağ kumaşa kolayca emilebilir.


Akrilik Kanepeler

Akrilik, sentetik kumaşın diğer bir biçimidir. Cesur ve canlı renkler sunar, temizlenmesi kolaydır ve çabuk kurur.Dış mekan mobilyaları için muhteşem. 

Akrilik bir kanepede sizin için doğru mu?

Açık bir kanepe ya da evin yüksek trafik alanı için bir kanepe arıyorsanız, kire dayanıklı akrilik idealdir.

Bununla beraber, aşırı ısıya maruz kalırsa akriliğin erimeye başlayacağını unutmayın. Akrilik da bazı kişilerde alerjik bir reaksiyon tetikleyebilir, bu nedenle ailede kimse bu sorunu siparişinizi vermeden önce uğrar emin olun. 

Keten Kanepeler

Keten nefes alabilir, rahattır ve bir deri ya da akrilik kanepeye yapışabileceğiniz gibi ona yapışmazsınız.

Keten Kanepe sizin için uygun mu?

Keten örtüler genelde kolay temizlik için çıkarılabilir, bu da çok büyük bir artıdır. Bununla beraber, lifler biraz ince taraftadır, bu sebeple diğer malzemelerden daha hızlı aşınabilir (özellikle kapakları sık sık yıkarsanız). Bu, keten kanepelerin genelde büyük aileler ya da evcil hayvanlara sahip evler için önerilmediği manasına gelir.

Ayrıca, tüm yatak çarşaflarının aynı kalitede olmadığını akılda tutmaya değer – örgü kumaşın kendisi kadar önemlidir. Bir keten kanepe satın almadan önce, ‘flam’adı verilen küçük düğümleri kontrol etmek için elinizi malzeme üstünde çalıştırmanız önerilir. Birçoğu düşük nitelikli bir kumaşa işaret ediyor.

Bu, yatak çarşaflarının kanepe için kötü bir seçim olduğu manasına gelmez.

Kaliteli keten muhteşem görünüyor ve hissediyor ve çok çeşitli renklerde mevcuttur.

 

Kadife Kanepeler

Bir kadife kanepe lüks çığlık atıyor - ancak bu lüks bir fiyata geliyor ve malzemenin kendisi kazanılmış bir tat olabilir.

Kadife Kanepe sizin için uygun mu?

En iyi polyester türleri gibi, kadife de kolayca deforme olmaz ya da işaretlenmez. Liflerinin de tıkanması ya da parçalanması pek muhtemel değildir, çünkü daha az örgü vardır. Lifler çok daha yoğun bir biçimde paketlendiğinden, renkler de oldukça canlı olma eğilimindedir, bu da kadifenin bir açıklama yapmak isteyen ev sahipleri için ideal olduğu manasına gelir.

Bununla beraber, kadife hem sentetik hem de doğal lifler kullanılarak üretilebilir. Sentetik kadife genelde çok sağlamdır, doğal kadife ise biraz daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Lifler direk olarak güneş ışığına karşı savunmasızdır ve dökülmeler hızla emilir. Kadife ayrıca evcil hayvan tüylerini çekme eğilimindedir.

Yünlü Kanepeler

Yünlü kanepeler o kadar yaygın değildir, ancak yün bir kanepe için muhteşem bir malzeme olmadığı için değildir. Doğal ve rahattır; yalnızca yünlü kanepelerin genelde bir malzeme karışımı kullanılarak üretildiğini unutmayın.

Yünlü bir kanepe sizin için uygun mu?

Yünün en temel avantajı dayanıklılığıdır. Lifler doğal olarak sarmal bir şekle geri döner ve aşırı gerildiğinde geri dönerler. Yün ayrıca boyaları kolayca emer ve pek çok farklı iç meken temel uyacak şekilde çeşitli renk ve stillerde kolayca özelleştirilebilir. Yün ayrıca statik bir yük taşımaz, bu sebeple toz ve saç yapışması konusunda endişelenmenize lüzum kalmaz.

Yünün en büyük dezavantajı, deformasyonu engellemek için kuru temizlemeye ihtiyaç duymasıdır. Konuştuğumuz bobin biçimi, kumaş nemi emerse tehlikeye girer.

PU kanepeler

PU, genellikle deri için insan yapımı bir alternatif olarak kullanılan erimiş reçineden yapılmış parlak bir plastiktir. Doğal olarak elastiktir ve lekeleri polyester ile aynı şekilde itebilir. Bunun nedeni büyük ölçüde iki malzemenin aynı olmasıdır-tek fark, birinin dokuma liflerden yapılmış olması ve birinin sürekli bir tabaka olmasıdır. Her iki malzemeye de yan yana bakın ve farkı anlayacaksınız.

PU Kanepe sizin için uygun mu?

PU, daha düşük bir maliyetle veya hayvansal ürünler kullanmadan deri görünümünü isteyen ev sahipleri için mükemmeldir. Parlak ve bir bakışta gerçek bir şey için yanlış olabilir. Bununla birlikte, PU gerçek deri kadar esnek değildir, bu da muhtemelen daha önce değiştireceğiniz anlamına gelir. Bu nedenle, yedek paranız varsa gerçek bir anlaşmaya yatırım yapmaya değer olabilir-uzun vadede daha ucuz olabilir.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.