(Coral Color) Mercan Rengi Nedir? | KumasBilgi.com

(Coral Color) Mercan Rengi Nedir?


Living Coral Rengi Nedir?

Kırmızı rengin alt tonlarından mercan renginin hafif pembeye dönük soft bir versiyonu olan Living Coral insana pozitif duygular ve iyimserlik aşılayan bir renktir. Aynı zamanda dünyada hızla tahrip edilen ve türleri çoktan tehlike altına giren kırmızı mercanlar için de farkındalık yaratmayı da amaçlıyor.

Hangi renklerle kombinlenir?

Living Coral doğası ve ruhu gereği, mercanların yaşam alanı olan okyanusların turkuazı ile şahane bir kontrast oluşturuyor. Boncuk mavisi ve bebek mavisi gibi farklı mavi tonlarıyla da şahane uyum sağlayan Living Coral, özellikle moda tasarımcıları tarafından turkuaz ve mavilerle sıkça bir araya getiriliyor.

Yine bu yılın favori renklerinden olan ve hardal sarısı ile açık turuncu skalasında bulunan Burnt Yellow da Living Coral’ın en iyi eşlikçilerinden biri. Living Coral’ı kullanırken zıtlık yaratmak isteyenler için bir diğer öneri de mercan renginin yanında adeta patlayan zümrüt yeşili tonları olabilir.

Pantone 2019 yılın rengi Living Coral

Canlı olduğu kadar yumuşak da bir renk olan canlı mercan, aynı zamanda insanın iyimserlik ihtiyacını da temsil ediyor.

Belirlenen renk, genellikle olumsuz bir atmosfere sahip olan bir sosyal medya ortamında insanların ihtiyaç duyduğu destek, bakım ve sevgiyi ifade ediyor.

Pantone'un açıklamalarına göre canlı mercan, doğada renklerden istenen tanıdık bir enerji yayıyor. İklim değişiklikleriyle birlikte yok olan mercan resiflerinde bulunan bu renk, mercan ağartma ve asidifikasyon yöntemleriyle de zarar görüyor.

PANTONE,16-1539 TCX,Mercan


Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.