Kırışmayan Kumaş Türleri Nelerdir? | KumasBilgi.com

Kırışmayan Kumaş Türleri Nelerdir?


Kırışmayan Kumaşlar Hangileridir?

Modern yaşamın hızlı temposunda, herkes olabildiğince çok şey yapmaya ve ev işlerine olabildiğince az zaman ayırmaya çalışır. Örneğin, kıyafetleri ütülemek gibi rutin bir iş zaman alıcıdır. Nasıl önlenir? Tekstil pazarı, ütülemesi kolay veya hiç ihtiyaç duymayan modern malzemeler ve kumaşlar sunmaktadır. Bu kumaşlar bu makalede tartışılacaktır.

Kumaş neden kırışıyor

Kırışıklık gibi bir özellik, bir kumaşın mekanik hareketten (sıkıştırma gibi) sonra kıvrımları ve kırışıklıkları koruma yeteneğini ifade eder. Kumaşta kırışıklık bırakmak için ne kadar az çaba ve zaman harcanırsa, kırışıklığı o kadar yüksek olur. Kumaşı kırıştırmak için ne kadar çaba harcanırsa, çıkarılabilirliği o kadar düşük olur. 

Buruşma, malzemenin çeşitli parametrelerine bağlıdır:

Malzemenin dokunduğu liflerin bileşimi: Doğal kumaşlar, sentetik olanlardan daha kuvvetli kırışır, çünkü yün, keten, ipek veya pamuk lifleri, özel işlem görmemişlerse, gözenekli, üniform olmayan, yumuşak ve bükülebilirdir. Enine kesit çapı çok küçük olsa bile sentetik lifler geleneksel olarak yoğun ve pürüzsüzdür ve bu nedenle deforme olmaları daha zordur.

Liflerin kıvrılma derecesi; Lifler, kumaşın ipliklerinde ne kadar çok bükülürse, o kadar yoğun olurlar ve buna bağlı olarak, malzeme kırışmaya o kadar dirençlidir. Zayıf bükülmüş lifler deformasyona karşı daha hassastır ve oldukça kolay buruşur.

Kumaşın yoğunluğu; Düşük yoğunluklu kumaş, tek tek iplik satın alan arasında büyük boşluklara sahiptir, kolayca örtülür ve ayrıca kırışması kolaydır. Hem doğal hem de sentetik kalın kumaşların kırışması daha zordur.

Hangi kumaşlar kırışmaz?

Sürekli demirle uğraşmak istemiyorsanız hangi malzemeleri tercih etmelisiniz? “Hafızalı” özel modern malzemeler dışında kesinlikle tüm kumaşlar buruşuktur – zaman içinde veya ısıdan orijinal şeklini geri kazanabilir. Ancak bu tür kumaşlar mağaza raflarında bulunamadığından geleneksel doğal, sentetik ve harmanlanmış malzemeler dikkate alınmalıdır. Bazılarının daha hızlı, bazılarının daha yavaş yapması farkıyla tüm kumaşlar buruşur. Örneğin, ince yoğun sentetik kumaşlar neredeyse hiç kırışmaz:


Elastan, naylon, polyester ilavesiyle pamuktan yapılan modern karışık kumaşların kırışması da zordur. Sentetikler kumaşa esneklik ve güç katar ve kolay kırışmaz.

Doğal malzemelerden kırışmaya dayanıklı kumaşlar, belirgin bir gevşek dokuya veya yumuşacık bir yüzeye sahip kumaşlardır bu tür malzemeler üzerinde kırışıklıklar ve kıvrımlar görünmez:
  1. Polar; 
  2. Havlu kumaş; 
  3. Keçe; 
  4. Jakarlı kumaşlar; 
  5. Çarpma efektli kumaş 
Kırışması zor kumaşlardan yapılan giysiler kullanışlıdır çünkü aktif kullanımdan sonra ve bazen makinede yıkandıktan sonra bile ütü gerektirmezler. Özel yüzeyli modern doğal kumaşlar veya karışık kumaşlar arasından seçim yapın ve ütü gerektirmeden rahat ve güzel bir görünümün keyfini çıkarın.


Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.