Terletmeyen Kumaşlar Nelerdir? | KumasBilgi.com

Terletmeyen Kumaşlar Nelerdir?



Yaz aylarının aşırı sıcak günlerinde doğru kumaşlardan yapılan kıyafetler ile daha çok terlemediğiniz, tiril tiril, ferah bir yaz geçirmek mümkün. İşte rahat bir yaz dönemi geçirmenize yardımcı olacak, terletmeyen kumaş türlerini yazıyoruz.

1. Şile Bezi


Terletmeyen kumaşlar denince akla gelen ilk seçeneklerden biri şile bezidir. Şile bezinin elbise, gömlek, bluz hatta pantolon seçenekleri ile rahat bir yaz geçirebilirsiniz. Her mağazada kolay bulunmasa da araştırdığınızda birçok satış noktasında şile bezi ürünlere rastlamanız mümkün.

2. Keten


Sportif, şık, ferah! Rahat bir yaz için gerekli olan her şey keten kumaşında var. Koku yapmayan, terletmeyen keten kumaşından tercih edeceğiniz kıyafet çeşitleri sayesinde yaz sıcaklarından hiç korkmanıza gerek yok.

3. Krep


Krep denince aklınıza sadece yiyecek olan geliyorsa krep kumaşı ile tanışmakta daha fazla geç kalmayın deriz. Yaz sıcaklarını kolaylıkla atlatabilmek için tüm kıyafetlerinizi krep kumaşından yapılmış olanlardan tercih edebilirsiniz. Üstelik kolay yıkanıp, temizlenen bir kumaş olması sayesinde size hiç zorluk çıkartmaz. Daha ne olsun?

4. İpek



Maliyeti biraz pahalı olsa da sizi yaz aylarında en çok rahat ettirecek seçeneklerden biridir. Nemi içinde tutmayarak daima serin kalmanızı sağlar. İpek kumaşları tercih ederek son derece şık ve ferah bir yaz mevsimi geçirebilirsiniz.

5. Pamuklular



Pamuklu kumaşlar, her mevsim sizi mutlu edebilecek seçenekler arasındadır. Beden üzerindeki nemi ve teri kendine hapsederek sizin rahatlamanıza yardımcı olur. Böylece yaz sıcaklarını rahat bir şekilde atlatabilirsiniz.

6. Poplin 


İnce, hafif seçenekler arıyorsanız poplin kumaşı en iyi karar olacaktır. Rahat kullanımı ve ferahlığı sayesinde gün boyu terlemenizi kontrol altında tutabilir ferah bir gün geçirebilirsiniz.

7. Tülbent Kumaşlar



Hafif, yumuşacık ve uçuş uçuş kıyafetleri seviyorsanız tülbent kumaşlara bayılacaksınız! Bluz, etek, elbise gibi tüm kıyafet türlerine yakışan tülbent kumaşlar sayesinde çok şık ve farklı bir tarzda serin bir yaz geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.