Kopça Ne Demek? | KumasBilgi.com

Kopça Ne Demek?


Kopça, elbise kenarlarını bitişik tutmaya yarayan, bir tarafta bir minik kanca ve öbür tarafta da bir minik halkadan oluşan düzenek.

Kopça kelimesini ilk kez duyan kişiler arama motoru Google'da 'kopça ne demek ne anlama geliyor?' sorusunun yanıtını arıyor. Peki, kopça kelimesinin kökeni ne, kopça kelimesinin kaç anlamı var? İşte kopça kelimesinin anlamı…

Kopça kelimesi, günlük hayatta vatandaşların sıklıkla kullandığı kelimelerden bir tanesidir. Uzun yıllar boyunca dilimizde yer alan kopça kelimesi, yurttaşların gerek günlük hayat gerekse sosyal medyada yararlandığı ve kullandığı sözcüklerden birisi olarak öne çıkmaktadır. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre çeşitli anlamları olan kopça kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir. Bu noktada, kopça kelimesi ne demek ve TDK'ya göre anlamı nedir sorularının yanıtlarını arayanlar doğru yerdeler! Peki, kopça kelimesinin kökeni ne kopça kelimesinin kaç anlamı var, TDK'ye göre anlamı nedir? İşte, merak edilenler!

Kopça bulmacada nedir?

Cevap = Bulmacada Kopça nedir sorusuna verilecek cevap olarak ÇITÇIT - AGRAF yazabilirsiniz. Kopça Bulmacada = Bir giysinin iki yanını bitiştirmeye yarayan ve metal bir halkayla bir çengelden oluşan tutturmalık nedir sorusunun bulmacadaki cevabıdır.

Kopça (Alm. Haken und Ösenverschluss, Fr. fermeture agrafe, İng. hook and eye fasten), bir giysinin iki yanını birleştirmeye yarayan ve metal bir halka ile bir çengelden oluşan araç.

Kopçalar, kimi giysilere dikilen ve giysinin iki yerini bitiştirmeye yarayan, metal bir halkayla bir çengelden oluşan tutturmalık aparatlardır.



Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.