Dünyanın En Ünlü Modacıları ve Tasarımları | KumasBilgi.com

Dünyanın En Ünlü Modacıları ve Tasarımları

Tanınmış modeller ve ünlüler tarafından kullanılan en güzel ve görkemli elbiseler, dünyanın dört bir yanındaki en ünlü moda tasarımcıları tarafından yapıldı. Eşsiz yetenekleri ve tarzları ile moda endüstrisindeki ve yerel pazardaki birçok kişinin kalbini ele geçirdiler. Yarattıkları, bir gün moda tasarımcısı olmak isteyen diğer insanlar için ilham kaynağı oldu. 



Yaptıkları her tasarım dünya pazarında yüzlerce ve binlerce kişiye satılıyor. Bu popüler kişilikler dünyaya bugün ne kadar yetenekli ve müreffeh olduklarını göstermiştir. Prada, Armani, D&G ve Gucci gibi moda liderleri kendilerini büyük moda dünyasında inşa etmeyi başardılar. Ayrıca, dünyanın dört bir yanındaki birçok kadın ve erkeğin kalbini, özellikle de güzel kreasyonlarını giymeyi hayal edenlerin kalbini büyülediler.

Dünyanın dört bir yanındaki ünlü isimlerine rağmen, herkes başarılarının ardındaki gerçek hikayelerini bilmiyordu çünkü bazıları bugün oldukları şeyi elde etmek için sıfırdan ve alçakgönüllü başlangıçlardan başlamak zorunda kaldılar. 

Dünyanın en iyi 10 moda tasarımcısının listesi aşağıdadır: 

1. Ralph Lauren


Ünlü bir tasarımcı olmadan önce, önce perakende sektöründe çalışmak zorunda kaldı ve daha önce giyim, parfüm, aksesuar ve hatta mobilya hatlarını kurmaya başladı. 1967 yılında New York merkezli hazır giyim şirketi Ralph Lauren Corporation'ı kurdu. Lauren'in tüm tarzı olağanüstü ve moda setinde bir ustalık olarak biliniyor. Forbes'e göreLauren'in net değeri 7 milyar dolar

2. Giorgio Armani


İlk kırmızı halı moda tasarımcısı olarak tanınan ve dünyadaki her erkeğin arzusunu büyüleyen erkek giyim icatlarıyla çok popüler olan Giorgio Armani. 1975'te kendi işini kurduktan sonra, Armani futbol sporcuları ve İtalyan Olimpiyatçıları için birçok görkemli takım elbise yarattı ve hatta 2008'de Karanlık gecede Bruce Wayne'i giydirdi. Şaşırtıcı bir şekilde, Armani ayrıca Lady Gaga'nın elbisesinin çoğunu MTV ve Grammy Ödülleri gibi birçok yüksek profilli etkinlik için hazırlıyor. Forbes'e göreArmani'nin net değeri 8,6 milyar dolar. 

3. Jimmy Choo


El oyması kadın ayakkabısı tarzıyla ünlenen Malezyalı bir moda stilisti. Yetenekli ve eşsiz bir zanaatkar olan Choo, dünyanın dört bir yanındaki en şık ayakkabıları yapmayı başardı ve tasarımı ilk kez Modada görüldü. 1996 Yılında Jimmy Choo Ltd. kuruldu, şimdi aksesuar, çanta ve parfüm satıyor. Choo ayrıca Prenses Diana'nın ayakkabıcısı olduğunu iddia ediyor. En zengini net değerini 50 milyon dolar civarında hesaplıyor. 

4. Jean-Paul Gaultier



Moda dünyasının en etkili Fransız tasarımcıları olarak kabul edilen Jean Paul Gaultier, üst düzey özel tasarımlarına ve aynı zamanda prêt-à-porter (veya hazır giyim) kıyafetlerine uyan özel kıyafet çalışmalarına hakim oldu. Moda dünyasında ün kazanmayı ve olağanüstü tarzını sergilemeyi başardı. 1982 yılında tasarım işini tanıttıktan sonra eserleri büyük beğeni topladı. En zenginlere göre net değeri yaklaşık 100 milyon dolar. 

5. Marc Jacobs



Moda dünyasını fetheden bir başka muzaffer moda tasarımcısı Marc Jacobs'tur. Jacobs 1986'da koleksiyon tasarımlarına başlamadan ve resmi olarak Marc Jacobs etiketini sunmadan önce, daha önce bir New York giyim mağazası olan Charivari'de stokçu olarak çalıştı. Yetenekli bir yönetmen olarak Louis Vuitton ile de yakından ilgilendi ve bir kütüphane kurdu ve bu büyük bir başarıydı. Şu an itibariyle Jacob, tüm dünyada 200'den fazla perakende mağazasını yönetiyor ve sahibi. Marc Jacobs'un beklenen net değeri en zenginler tarafından söylenen 100 milyon dolar. 

6. Roberto Cavalli



Göz alıcı baskı stili, deri giyimi ve kotuyla popüler olan Roberto Cavalli, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli etkili moda stilistlerinden biridir. Cavalli markasını 1960'larda piyasaya sürdükten sonra erkek giyim ve gözlük üzerine çalışmaya başladı ve genç bir kitleyi iç giyim setleri, parfümler, mücevherler ve aksesuarlarla avlayan Just Cavalli serisini sundu. En zenginler tarafından söylenen değeri 500 milyon dolara yükseldi.

7. Calvin Klein



Calvin Klein, moda dünyasındaki imza tasarımlarıyla mirasını bırakmak istiyor. Klein, 1968'de moda eğitimi aldıktan ve giysi üreticisi için eğitim aldıktan sonra kendi şirketini kurdu. Şirketi kıyafetler ve daha özel olarak paltolar ve takım elbiseler tasarladı. Bu sefer Calvin Klein A. Ş. Merkez, Manhattan'ın merkezinde yoğunlaşmış ve parfüm, mücevher ve spor giyim üretiminde uzmanlaşmıştır. TheRichest, Klein'ın net değerinin 700 milyon dolara kadar çıktığını tahminediyor.

8. Valentino Garavani



Basitçe Valentino olarak bilinen bu 83 yaşındaki tasarımcı, yıllardır moda endüstrisinde çalışıyor ve alanında çok fazla deneyim kazandı. Daha önce çalışmak üzere Guy Laroche ve Deese's gibi lüks moda evlerine gitti ve bundan sonra 1960 yılında İtalya'da Valentino Spa'yı kurdu. Önceki ABD First Lady Jacqueline Kenedy için kıyafetler yarattı. Şimdi, Valentino'nun tasarımları, popüler tekstili “Valentino kırmızısı " ile her bayanın şaşırtıcı ve çekici görünmesini sağlama potansiyeline sahip.” Garavani'nin net değeri en zenginlere göre 1,5 milyar dolar civarında.

9. Miuccia Prada



Büyükbabası ailesinin herhangi bir kadın üyesinin işe bağlanmasını istemese de Miuccia Prada, büyükbabasının 1970 yılında başlattığı şirkete katıldı. Bu süre zarfında, hiç kimse daha önce küçük bir deri eşya mağazasının dünyadaki en tanınmış ve en saygın lüks moda işlerinden biri olmasını beklemezdi. Şimdi Prada, el çantaları, bagajlar ve ayakkabılar da dahil olmak üzere tekno-minimalist bir tasarımı destekleyen devasa moda stokları ticareti yapıyor. Prada, Forbes'e göre 2,7 milyar dolarlık net değere ulaşmıştı.

10. Dolce & Gabbana


Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, 1985 yılında Dolce ve Gabbana moda evinin üretimini yönetmek için işbirliği yapan iki popüler İtalyan moda stilisti. İç çamaşırı, yüzme kostümü ve parfüm tasarlayarak başlarlar ve son zamanlarda ayakkabı, çanta ve kozmetikle uğraşırlar. Born Rich, toplam net değerinin 5.3 milyar dolar olduğunu söylüyor.

Herkes eşsizdir. Kıyafetleri seçiyoruz ve kişiliklerimizde ve tutkularımızda eşleştirmeye çalışıyoruz. Moda işinde çok şey üreten bu moda stilistleri, mükemmel ve en dikkat çekici kıyafet parçalarını yaratarak her bireyin isteklerini yerine getiriyor. 

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.