Amigurumi Nedir? Amigurumi Bebek Nasıl Yapılır? | KumasBilgi.com

Amigurumi Nedir? Amigurumi Bebek Nasıl Yapılır?



Pekçok platformda uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, çocukların sağlıklı gelişim göstermeleri için doğal (organik) gıdalarla beslenmesi gerektiğine devamlı değiniliyor. Oysaki çocukların sağlıklı büyümesinde beslenmenin önemi olduğu kadar, gün içerisinde ellerinden düşmeyen oyuncakların da çok payı var. Oyuncakların çok büyük bir çoğunluğunun kimyasal boyalarla yapıldığı düşünülecek olursa çocukların sağlığını ne boyutta tehdit ettiğini tahmin etmek hiçte zor değil. Bugün ki konumuzu bütünüyle doğal ürünlerle yapılan sağlık açısından hiçbir zararı olmayan bir oyuncak yapma tekniği olan amigurumi nedir? Amigurumi nasıl yapılır? Ayırdık.

Amigurumi Nedir?

Amigurumi demek herhangi bir oyuncağın yün ip ile örülerek, içinin pamukla doldurulmasına denir. Aslına bakılırsa amigurumi yapımı görüldüğü kadar kolaydır. Ama oyuncak bir hayvan figürünü örmek bu tekniği yeni öğrenenler için bir hayli zordur. Yeni başlayanların daha basit modeller ile başlaması daha yerinde olur. Daha çok kız çocuklarının ilgisini çektiği için genelde bu işi yapanlar kız çocuklarına hitap eden elde örülmüş bebekleri yapmayı tercih ediyor.

Amigurumi Bebek Nasıl Yapılır?

Öncelikle amigurumi bebek yapabilmek için ihtiyaç duyduğunuz malzemeler istenen renkte orta kalınlıkta yün ip, ipin kalınlığına uyum sağlayacak en az üç numara tığ, doldurmak için pamuk veya elyaf, dikmek için de kalın bir iğne gerekmektedir. Pamuk sağlıklıdır ancak pahalı olmasından dolayı genel olarak içini doldurmak için elyaf tercih ediliyor.

Nasıl yapıldığına gelecek olursak amigurumi yapma tekniği oyuncak bebeklerde aynıdır. Yalnızca bebeğin büyüklüğe göre sık iğne sayısı artar. Sık iğne diyorum çünkü yün ip ile bebek örerken kesinlikle zincir çekilmiyor. Yapımına ilk önce bacaklardan başlanır. Bir halka yapılır. Bu halkaya sihirli halka denir. Bu halkanın içerisine altı tane sık iğne yapılır. İstenilen boyutlara gelinceye kadar sık iğne sayısı arttırılır. Kalınlaştırmak için sık iğne sayısı artar inceltmek için azaltılır.

Bacaklar, eller, gövde ve kafanın örme tekniği sık iğne yapmaktan geçer. Bacakları ördükten sonra direk gövdenin yapımına geçilir. Daha sonra yüz şekilleri yapılır. Saçları dikilir. Bebeğe kıyafet örülür. Tüm bu ayrıntıları bir anda öğrenmek olanaklı değildir. Amigurumi bebek örmek zor değildir. Zor olan onu tasarlamaktır.


Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.