Asetat Kumaş Nedir? Asetat Kumaş Özellikleri ve Yıkama Önerileri | KumasBilgi.com

Asetat Kumaş Nedir? Asetat Kumaş Özellikleri ve Yıkama Önerileri



Asetat kumaş giysilerinizin bakımı söz konusu olduğunda, bu narin, ipeksi kumaşa ekstra özel bir özen göstermek önemlidir. En iyi sonuçlar için asetat kumaş bakımı ve asetatın nasıl temizleneceği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Asetat, selülozdan elde edilen insan yapımı bir elyaftır. Saflaştırılmış selüloz, asetik asit ve asetik anhidrit ile sülfürik asit ile kimyasal bir reaksiyon kullanılarak odun hamurundan elde edilir. Bu kumaş lüks bir his ve parlak görünüme sahiptir, ancak aynı zamanda çok hassastır ve saf haliyle elle yıkanmalıdır. Makinede yıkanabilen daha dayanıklı giysiler oluşturmak için genellikle diğer liflerle harmanlanır. 

Asetat liflerinden hangi giysiler yapılır?

Asetat malzemesi yumuşak ve ipeksidir ve iyi boyanma eğilimindedir. Bu nedenle asetat giysiler genellikle bluzlar ve astarlar gibi yumuşak giysilerin yanı sıra düğün ve parti kıyafetlerini de içerir. Bir kumaş olarak, asetat da iyi perdeler, bu nedenle perdelerin ve ev mobilyalarının da genellikle bu sentetik kumaştan yapıldığını göreceksiniz.

Asetat kumaşlar nasıl yıkanır?

  • Yıkamadan önce giysinin kumaş bakım etiketini kontrol edin. Asetat lifleri diğer kumaşlarla harmanlanabildiğinden, yıkama talimatları kumaşın karışımına bağlı olarak değişebilir. 
  • Asetat kumaşlar saf halde elde yıkanmalıdır. 
  • Sıvı çamaşır deterjanı ile soğuk suda 30 dereceden fazla olmayan bir sıcaklıkta yıkayın. 
  • Kumaşı katlamamaya veya karıştırmamaya dikkat edin. 
  • Bir miktar asetat kumaş içeren kumaş karışımları, serin bir yıkama ayarında çamaşır makinesinde yıkanabilir. 

Asetat kumaşlar nasıl kurutulur?

  • Giysiyi bir havluya koyun veya doğal olarak kurumasına yardımcı olmak için bir askıya asın. 
  • Asetat kumaşları çamaşır kurutma makinesinde kurutmayın. 

Asetat kumaşlar nasıl ütülenir ve saklanır?

Kırışıklıkları önlemek için, giysinin içini düşük sıcaklık ayarında olan bir ütüyle bastırarak giysiyi nemliyken ütüleyin. Asetat giysilerini parfüm, oje çıkarıcı ve alkol bazlı organik çözücüler gibi herhangi bir şeyden uzak tuttuğunuzdan emin olun. Giysiye bağlı olarak ürünü asın veya katlayın.


Asetat kumaş bakım ipuçları

  • Asetat kumaşları makinede yıkarsanız, yumuşak bir döngü kullanın ve kumaşı çok buruşuk bırakabileceğinden yüksek sıkma hızlarından kaçının. 
  • Kumaşı çok uzun süre ıslatmayın, çünkü bu boyanın kanamasına neden olabilir. 
  • Leke çıkarma söz konusu olduğunda, asla aseton veya organik çözücüler kullanmayın, çünkü bu lifleri çözebilir ve giysilerinizde geri dönüşü olmayan hasara neden olabilir. 

Kumaşların hepsi eşit yaratılmadığından, her giysiye kendi özel bakımını vermek önemlidir. İster sert lekelerle uğraşıyor olun, ister pamuk gibi doğal kumaşlarla veya suni ipek gibi sentetik kumaşlarla uğraşıyor olun, kaliteli bir deterjan ile giysilerinize ilk yıkamada size olağanüstü sonuçlar vermek için ihtiyaç duydukları bakımı vermenize yardımcı olabilir.


Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.