Bir Halının Kaliteli Olduğu Nasıl Anlaşılır? | KumasBilgi.com

Bir Halının Kaliteli Olduğu Nasıl Anlaşılır?



Halının kaliteli olduğu nasıl anlaşılır?

Alışveriş yaparken nereye giderseniz gidin ya da ne ürün almaya çalışırsanız çalışın, satıcılar size ürünün kaliteli olduğunu söyleyecektir. Bu halı alırken de böyledir. Peki halıyı kaliteli yapan şey nedir? Bir halının kaliteli olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?

Halıları kaliteli yapan belirli kriterler vardır. Bu kriterlerin hepsinin bir arada olduğu bir halı bulduğunuzda onun kaliteli olduğuna kanaat getirebilirsiniz. Birazdan belirteceğimiz kriterlerin bir arada bulunduğu halıların, performans, dayanıklılık ve ömür bakımından en iyi seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Peki nedir bu kritlerler?

Yüzey Ağırlığı

Halıların yüzey ağırlıkları, çoğu insanın halı seçerken ilk baktığı özelliklerden biridir. Her zaman olmasa da çoğu zaman bu özellikten halıyı seçmek mantıklı olabilir. Halının yüzey ağırlığı, kullanılan malzemenin sağlam olduğunu bu sebeple halının uzun ömürlü olduğunu anlamamızı sağlayabilir. 

Halının Yoğunluğu

Halının yoğunluğundan kasıt, ilmiklerin ne sıklıkla örüldüğüdür. İlmik sıklığı ne kadar fazlaysa halı o kadar kalitelidir diyebiliriz. Halının malzemesine göre bu sıklık oranları değişiklik gösterse de daha daha sıkı dokunmuş halı modelleri tercih etmelisiniz. 

İplik Tipi

Kullanılan iplik ya da malzeme her neyse halının kalitesindeki en büyük etmen odur diyebilirsiniz. Farklı iplikler farklı karakteristik özelliklere sahiptir. Genelde kullanılan iplik türleri sentetik halılarda ; naylon, polyester, olefin ve triextadır. Doğal, el yapımı dediğimiz halılarda ise; ipek, yün ve sisal ipliği kullanılır. Bu malzemeler genel itibariyle halının karakteristiği ve kalitesini belirler. 

Garanti Belgesi

Bir halı alırken ya da kalitesini anlamaya çalışırken dikkat etmeniz gereken etmenlerden birisi de garanti belgesidir. Ya da iade koşullarını öğrenmelisiniz. Unutmayın ki kimse kalitesiz bir ürünü garanti kapsamı altına almaz. Bu basit bir yöntemdir ama her zaman etkilidir. 

Halının Tarzı

Halının tarzı, onun performansını etkileyebilir. Yani bir mutfak halısı satın aldığınızda, salon için düşünmek pek sağlıklı olmayabilir. Çünkü halılar genel itibariyle belirli alanlar için tasarlanır. Yolluklar üzerinden çok insan geçeceği için o tarzda tasarlanmış hatta o yüzden yolluk ismini almıştır. Burada seçim yaparken göstereceğiniz dikkat halınızdan maksimum verimi almanızı sağlayabilir.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.